Weinig geld maar toch op vakantie? Ga naar Griekenland! 

Mark Hofman | 19 juni 2017
lifestyle

De zomervakantie komt er weer aan! Buiten het feit dat je niet naar school hoeft, is het ook de periode dat je het achterwerk eens over de grens gooit. Maar een vakantie in het buitenland kan pittig wat geld kosten. Volgens een onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kan je het meeste geld besparen door naar Griekenland te gaan. Dat land is namelijk genieten van het mooie weer voor het kleinste prijskaartje. 

Op vakantie naar Griekenland het goedkoopst 

Als we naar de vijf populairste vakantielanden kijken dan is Griekenland het land dat het goedkoopst uit de strijd lijkt te komen. Dit meldt het CBS na een onderzoek op basis van cijfers van Eurostat. Mensen die kiezen voor Frankrijk zullen de meeste centen kwijt zijn. Dit komt vooral doordat de hotelprijzen daar zes keer hoger liggen dan het gemiddelde. Ook de Franse supermarkten zijn niet de voordeligste. 

Maar wanneer je kiest voor Griekenland is dat niet het geval. De horecaprijzen liggen relatief laag, net zoals de prijzen voor hotels en producten uit de supermarkt. Sterker nog: een vakantieganger die naar Griekeland gaat, betaalt gemiddeld vijf keer minder dan het gemiddelde in de overige vier landen uit de top 5. Landen als Duitsland en Itlaië zijn ook relatief duur, maar Spanje is daarentegen niet snel een aanslag op je budget. Toch is het in Griekenland allemaal toch nog wat goedkoper. 

Mensen die in eigen land het vakantieleven trotseren zullen 10 procent meer euri kwijt zijn dan gemiddeld, dus ook dat is niet altijd de goedkoopste optie. Wil je echt heel goedkoop op vakantie? Dan zou je de landen uit de top 5 moeten mijden. In Albanië liggen de prijzen bijvoorbeeld 60 procent onder het gemiddelde van de andere Europese prijzen. 

Waar ga jij naartoe op vakantie? Laat het ons weten in de reacties!
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws