Pluggerz op Emporium Festival

Nina van Zelst | 12 juli 2017
lifestyle

Goede gehoorbescherming is een must have voor iedere partyganger - op onze mooie Nederlandse feestjes loop je namelijk zó een levenslange gehoorbeschadiging op. En dat wil toch niemand? Daarom een uitgebreide review over de music oordopjes (€15,75) van Pluggerz die ik uit heb mogen testen op het welbekende Emporium Festival.

First things first: de verpakking van de Pluggerz. De oordopjes zijn namelijk verpakt in een handig doosje waarin de Pluggerz prima en stevig blijven zitten. Ook kan het hele pakketje gemakkelijk aan je sleutelbos gehangen worden door middel van een ringetje aan het doosje. Een dikke prima voor de verpakking dus.

Kleur zeer verstandige keuze

De oordopjes zijn ongeveer 1,5 centimeter groot en van een doorzichtige kleur, met een licht paars knopje aan het uiteinde van de oordopjes. De kleur van de Pluggerzz vind ik een zeer verstandige keuze, aangezien de oordopjes niet opvallen en je dus ook (bijna) niet ziet dat je deze in hebt.

De werking van deze oordopjes is absoluut goed. Aangezien ik verschillende muziekstijlen heb gehoord tijdens Emporium Festival (van house tot hardstyle tot erg veel hardcore), heb ik ook de werking van de doppen op verschillende manieren gevoeld. Persoonlijk vind ik dat de werking vergeleken kan worden met het zachter draaien van de muziek. Er is geen verschil in bijvoorbeeld de bass in een nummer; de muziek wordt gewoon op een flink lager pitje gezet. Praten met vrienden was met de oordopjes in iets moeilijker voor mij - hier moest ik op een redelijk kleine afstand voor blijven. Je levert dus wel een beetje in, maar krijgt er veel voor terug!

Zo goed als onzichtbaar

Na een uurtje wennen aan de oordopjes voel je vrijwel niet meer dat je deze in hebt. Ook oogden de Pluggerz zo goed als onzichtbaar. Wanneer je de oordopjes vervolgens aan het einde van de dag uit doet, merk je echt dat je gehoor beschermd is; je hoort geen piep, én je voelt geen pijn! Ik ben zeker tevreden over Pluggerz en zou het aanraden voor iedere partygek die zijn of haar gehoor wil beschermen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws