Verlies 'The Mummy' loopt in de miljoenen na flop 

Mark Hofman | 25 juni 2017
lifestyle

Universal heeft het niet makkelijk met hun film 'The Mummy'. Ondanks het feit dat ze Tom Cruise uit de cast hebben gehaald voor de hoofdrol, lijkt de film van geen kant te scoren. Sterker nog: het is een keiharde flop. En dat gegeven kan de producent zomaar miljoenen dollars gaan kosten. 

Dik verlies voor The Mummy en Universal 

Universal Studio's leek naar buiten te brengen dat de productie voor The Mummy "slechts" 125 miljoen dollar kostte, maar volgens Deadline klopt daar geen hout van. Alleen de productie al zou zo'n 195 miljoen dollar kosten. Tel hier de marketingkosten van 150 miljoen bij op en je zit aan een bedrag van 320 miljoen dollar. Fors meer dus. 

Doordat de film wereldwijd niet bijzonder goed scoort, zou Universal naar verluidt zo'n 146 miljoen euro aan omzet overhouden. Dit komt doordat studio's in Amerika misschien wel de helft van de opbrengst krijgen, maar wereldwijd gezien dit niet het geval is. Zo krijgen studio's in China slechts 25 procent en ook in Europa krijgen ze minder. Wanneer een film dus niet goed draait blijft er weinig over. 

Een paar extra inkomsten zijn TV-uitzendingen, home entertainment en internationale tv-rechten. De uiteindelijke omzet zou dus uitkomen op zo'n 250 miljoen dollar. Dat zou dus betekenen dat Universal met The Mummy als snel tegen een verlies van 95 miljoen dollar aan zit te kijken. Tja, dat is toch zonde. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws