Instagram Stories haalt Snapchat in qua gebruikersaantallen

Ivo Mollemans | 28 juni 2017
lifestyle

Sinds de lancering van Snapchat zijn al veel functies van de app overgenomen door andere sociale media. Eerst kwam Instagram met Instagram Stories en later volgden zelfs WhatsApp en Facebook met de optie om een statusupdate in de vorm van een foto die 24 uur te bekijken is toe te voegen.

Instagram vs Snapchat

Bij Instagram is deze optie goed aangeslagen, want er zijn tegenwoordig meer gebruikers van de Stories op Instagram dan dat er mensen zijn die het verhaal op Snapchat gebruik. Op Instagram maken dagelijks zo’n 250 miljoen mensen gebruik van Stories terwijl er op Snapchat zo’n 166 miljoen mensen per dag zijn die iets op hun verhaal zetten.

LEES OOK: Verlies 'The Mummy' loopt in de miljoenen na flop 

Carolyn Eversen, head of sales bij Facebook, vertelde het volgende tegen CNBC:

‘Our user growth for stories is actually coming at the explosive growth for Instagram overall. Instagram is now at 700 million people globally.’

Daar voegde ze aan toe dat een derde van de bekeken verhalen op Instagram bestaat uit advertenties of marketing gerelateerde dingen. De kans dat er nog veel meer mensen en bedrijven zijn die de overstap naar Instagram Stories maken zit er dik in en dus moet Snapchat nog hard gaan strijden om hun populariteit te behouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws