Plattegrond Disney voor 632 duizend euro verkocht 

Mark Hofman | 28 juni 2017
lifestyle


Ik heb het persoonlijk niet, maar er zijn mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen. Zo kocht één of andere rijke knakker op een veiling de eerste plattegrond van Disney ooit. Leuk om te hebben, maar met een prijskaartje van 632 duizend euro had ik hem toch even laten liggen. 

Man koopt plattegrond van Disney voor groot bedrag

Stel je voor: je hebt gigantisch veel geld en wilt iets bijzonders kopen. Dan is de kans niet heel groot dat je met een poster thuis gaat komen. Echter was dat voor een rijke knakker wel het geval. Op een veiling in Amerika werd de eerste plattegrond van Disney verkocht voor, omgerekend, 632 duizend euro. 

De plattegrond werd getekend door Walt Disney en Herb Ryman in 1953. De tekening was bedoeld om de plannen van het park te tonen aan investeerders. Nadat dit gelukt was werd het park geopend en gaf Disney de plattegrond aan zijn productie-assistent. Het was inmiddels 1955 en de poster dook vorig jaar pas weer op. 

De veiling stond volledig in het teken van het 60-jarige bestaan van het pretpark en ging dus voor een aardig bedrag over de kop. Echter was dit niet het eerste product wat voor een megabedrag de deur uit ging. Zo werd eerder deze maand het originele script van Cinderella verkocht. Deze ging voor 27.000 euro de deur uit. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws