Veel seks goed voor je hart? Dat geldt alleen voor mannen! 

Partyscene Redactie | 27 maart 2018
lifestyle

Als er ergens veel feiten over bekend zijn, dan is het wel over seks. In de laatste jaren horen we hoe goed het voor je lichaam is, maar we schijnen wel een "klein detail" over het hoofd te hebben gezien. Seks zou namelijk goed zijn voor het hart en bloedvaten, maar dat geldt niet voor de vrouw. Dit is namelijk alleen het geval bij mannen. 

Seks goed voor hart en bloedvaten van mannen 

Volgens een onderzoek wat gepubliceerd werd in de Journal of Sexual Medicine, blijkt dat we de feiten in de afgelopen jaren een beetje fout hadden. Een aantal keer seks per week zou zorgen voor een betere bloedcirculatie en gezondere bloedvaten voor beide geslachten.

Echter lijkt het erop dat mannen er veel meer voordeel uithalen dan vrouwen. Een kleine misvatting dus. Vrouwen profiteren namelijk veel minder van de voordelen bij seks. Een gezonde bloedsomloop in het vrouwelijk lichaam heeft namelijk veel minder invloed op de opwinding.

Homocysteïne-aminozuren

Voor het onderzoek zijn 2000 mannen en vrouwen onderzocht in een leeftijdscatagorie van 20 tot 59 jaar. Hieruit bleek dat de homocysteïne-aminozuren aanzienlijk lager waren bij mannen die meer dan twee keer per week seks hadden. Bij de mannen die het per maand hooguit één keer deden was het veel hoger.

Maar dit was niet het geval bij vrouwen. De resultaten van vrouwen die het vaker deden dan andere vrouwen, verschilde eigenlijk bijzonder weinig. 

Dus dat seks voor beide geslachten goed is voor hart en bloedvaten, is simpelweg een grote misvatting. Het zijn vooral de mannen die hier hun voordeel uit halen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws