R2-D2 uit Star Wars verkocht voor 2,76 miljoen dollar

Ivo Mollemans | 2 juli 2017
lifestyle

Beeld via Sam Howzit

Elke Star Wars fan droomt ervan om een levensgroot object uit een van de films in huis te hebben, maar die dingen zijn meestal zo verschrikkelijk duur dat alleen de rijke of de echte die hard fans het in huis hebben.

R2-D2 is een kostbaar robotje geworden

Een combinatie van die twee fans bestaat ook, want een rijke die hard fan heeft op woensdag 28 juni een R2-D2 gekocht voor een kleine 2,76 miljoen dollar. Dit deed hij tijdens een veiling waarbij meerdere star wars objecten werden verkocht. De man die R2-D2 heeft gekocht heeft echter iedereen weten te overtreffen, want dit object ging voor de hoogste prijs weg. Er werd verwacht dat de droid voor 2 miljoen dollar wel verkocht zou kunnen worden, maar deze prijs hadden ze niet aan zien komen.

LEES OOK: ‘What We Started’ verfilmt de dance scene eindelijk goed

Naast R2 werden onder andere ook Luke Skywalker’s lightsaber voor een schamele 450.000 dollar verkocht en Darth Vader’s helm uit de originele film ging voor $96.000 weg. Ook in september zal er weer een veiling worden gehouden waarbij nog veel meer speciale items kunnen worden verkocht. Zo kan je de droid genaamd ‘C-3PO’ in huis halen of de blaster van Princes Leia. Beide uiteraard op ware grootte zoals die ook in de film te zien waren en C-3PO heeft ook nog eens werkende lichten.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws