Lidl-bubbel á 7 euro even goed beoordeeld als fles van 50 euro

Ivo Mollemans | 30 juni 2017
lifestyle

‘De beste kwaliteit voor de laagste prijs’: een slogan die de Lidl helemaal waar weet te maken. Sterker nog, hun champagne - nou, het is een cremant, maar soit - die voor 7 euro per fles over de toonbank gaat is door een professionele jury van de International Wine & Spirits Competition even goed beoordeeld als flessen waarvoor je al gauw 50 euro of meer moet neerleggen.

Goedkoop betekend niet altijd slecht

De jury bestond uit 7 personen die uit een groep van 400 experts uit 30 landen zijn geselecteerd. De juryleden kregen de taak om gedurende zeven maanden de champagnes die beoordeeld moesten worden te proeven en daarmee is dit zeker niet zomaar een beoordeling.

LEES OOK: Plattegrond Disney voor 632 duizend euro verkocht 

Het eindoordeel voor de bubbel van Lidl kwam neer op een ‘Silver Outstanding Award’. Om deze award te krijgen moest een champagne een score behalen van tussen de 86 en 89,9 punten. Met deze score heeft de champagne ongeveer evenveel punten als bijvoorbeeld een fles Veuve Clicqout 2008 Vintage champage waarvoor 56 euro betaald moet worden. Applausje voor de Lidl met het behalen van deze prestatie!

Mocht je dus geen zin meer hebben in bier of wijn dan kun je altijd nog wat flesjes champagne bij de Lidl inslaan om op een classy manier jezelf te bezatten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws