Dit is de top 5 van beste attractieparken ter wereld

Samantha Ribeiro | 30 juni 2017
lifestyle

Of je op vakantie gaat deze zomer of niet, pretparken zijn overal en zijn superleuke manieren om je zomerse dag aan te besteden. Hier in Nederland kennen we onder andere Walibi en Efteling, maar in andere landen heb je attractieparken waar achtbaanliefhebbers niet eens over durven te dromen. Tripadvisor heeft onderzoek gedaan naar 's werelds beste attractieparken en haalde daar de 25 beste uit. Check hieronder de top 5. 

1.    Universal’s Islands of Adventure

Dit park in Orlando, Florida wordt gezien als het beste themapark. Het park bestaat uit verschillende eilanden en werelden waar een heleboel attracties te vinden zijn. Harry Potter-fan? Bezoek dan hun Harry Potter wereld en berijd alle attracties die ze hebben.

2.    Discovery Cove

Ook dit park bevindt zich in Orlando. Het waterpark bezorgt je allerlei lol met verschillende onderwaterdieren. Je krijgt de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, wat wil je nog meer?

3.    Europa-park

Dit park is iets dichterbij huis, namelijk in Duitsland. Het park focust zich op Europa en heeft verschillende gebieden die helemaal in het teken staan van het desbetreffende land. De meest typische kenmerken van elk land komen voor en natuurlijk zijn er ook genoeg (water)achtbanen aanwezig voor de met adrenaline gevulde liefhebber.

4.    Magic Kingdom

Orlando doet het heel goed als het gaat om attractieparken, want ook Magic Kingdom bevindt zich in deze stad. Magic Kingdom is een apart themapark in het reusachtige Disney World en is dus gevuld met je favoriete Disneyfiguren – als je van Disney houdt natuurlijk. Het is de ultieme attractiepark als je even de realiteit wilt verlaten en weer kind wilt zijn.

5.    Universal Studios Hollywood

We hebben allemaal wel de filmpjes en de foto’s gezien, vooral tijdens Halloween. Met verschillende themagebieden gebaseerd op bekende films, is het in Los Angeles gelegen park een must see voor elke filmliefhebber. In elk themagebied zijn er attracties gebaseerd op verschillende succesfilms, waar Jurrasic Park, Harry Potter en Transformers onder vallen.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws