Hipsters, dandy's en beren opgelet! Hoe onderhoud je een baard?

Freek Minderman | 10 juli 2017
lifestyle

Baarddragende mannen opgelet: zo rock je je baard!

Het hebben van een baard is een privilege weggelegd voor de mensen die een extra bescherming nodig hebben. Het schild voor je kin als je mannelijke dingen doet zoals houthakken, vechten met beren om dominantie te laten zien en het aansteken van je barbecue. Waarin men alleen nog steeds onwetend is, is het onderhouden van deze mannenvacht. Gelukkig hebben wij even de belangrijkste punten op een rij gezet, zodat jij deze zomer gestyled elk festival en elk avontuur kunt trotseren. 

Een goed verzorgde baard

Voorkom de nekbaard

Laten we met het belangrijkste punt beginnen: de nekbaard. Niemand ziet er charmant uit met alleen wat bebossing op je adamsappel. Het ziet eruit alsof je borsthaar zich uit wilde breiden naar je nek en als je dit leest - inclusief zuur gezicht - dan klinkt het net als het eruit ziet. Je moet je mannelijkheid zelf in bedwang houden en met sterke hand temmen. Wanneer je dit zelf bij kunt houden, kun je ook een roedel wolven in bedwang houden met een scherpe blik. Je baard begrenzen doe je met een scheermes en een denkbeeldige U-vorm van oor tot oor. De ronding van deze vorm eindigt ongeveer twee vingers boven je adamsappel, om de scheiding zo goed mogelijk te weergeven. Hierna is het makkelijker, want dan kun je de terugkerende stoppels makkelijk herkennen en elimineren.

Verzorg je baard!

Trim het onkruid

Een oneven baard ziet er niet uit, dus hou het bij. Zelfs als het groeit, moet er getrimd worden. Die haartjes die uitsteken kan je er het beste uit halen door met een kam tegen de richting in te gaan. Zo zie je precies welke buiten de boot vallen en heb je de kans om de heggenschaar er doorheen te halen. Tevens een protip: als je eenmaal bovenstaande technieken onder de knie hebt, kun je je baard in een 'fade' laten overlopen. Je scheert tegen de U-vorm aan en bewerkt dan geleidelijk de lengte van nek naar de voorkant. Zo zie je er niet alleen uit als een verzorgde bizonherder, maar laat je ook zien dat je het geduld van een samurai hebt. 

Als je de tips uit dit artikel volgt en je de routine toe-eigent, dan heb je binnenkort niet alleen een mooie, verzorgde baard, maar ook een nieuwe levensstijl. 

Beeld: Unsplash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws