Makers Game of Thrones kondigen nieuwe serie Confederate aan, en die is nu al controversieel

Mark IJsendoorn | 20 juli 2017
lifestyle

Nu het einde van Game of Thrones in zicht is zoekt HBO hard naar een nieuw vlaggenschip. Na het achtste en laatste seizoen van de populaire draken-en-tieten-serie (gepland voor 2018) gaat de zender opnieuw samenwerken met producers David Benioff en D.B. Weiss. Het wordt een geheel nieuwe serie genaamd ‘Confederate’, en die lokt nu al flink wat emotionele tweets uit.

LEES OOK: Ed Sheeran zingt riedeltje in Game of Thrones

HBO presenteert Confederate

Confederate zal zich afspelen in Amerika met een alternatieve geschiedenis (niet te verwarren met Trump’s ‘alternatieve feiten’). In deze alternatieve tijdlijn hebben de zuidelijke staten de Amerikaanse Burgeroorlog gewonnen en met succes een eigen staat gesticht waarin slavernij legaal is gebleven. Amerika is dus letterlijk in tweeën gebroken. Niet een heel subtiele verwijzing naar de daadwerkelijke politieke verdeeldheid in de VS.

Controversieel

De reacties op de aankondiging zijn niet minder verdeeld. De Amerikaanse Burgeroorlog is voor Amerikanen nog steeds een beladen geschiedenis die samenhangt met racisme en slavernij. Een gevoelig onderwerp als dit kan een mijnenveld zijn voor de makers van de serie. Slecht idee dus?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws