Nasty vlekken in je lakens? Zo kom je er vanaf!

Partyscene Redactie | 20 januari 2020
lifestyle

Ook groene vlekken zijn vaak moeilijk te verwijderen (beeld YouTube)

Weg met die ranzige plekken in je beddengoed

Ken je dat? Net je lakens gewassen - mocht ook wel na drie weken - en na een wild nachtje zitten er weer van die vlekken in die je er niet uitkrijgt met een simpel wasbeurtje?

Partyscene to the rescue! We hebben wat fijne tips van oma om de ranzige gele, witte, rode of bruine vlekken te verbannen naar het eeuwige.

Lekkere chick of geile knul in bed

Leuk hoor, dat avondje met die lekkere chick of geile knul in bed. Maar die uren (of 3 minuten) van gerotzooi lieten onuitwisbare sporen na? Of het geniale idee bier/koffie/wijn in bed te consumeren? Zonder je boxer of slip in de lakens gelegen en er druppelde wat uit?

Mocht een eenvoudig rondje wasmachine niet afdoende zijn, dan kan je bijvoorbeeld wat natriumpercarbonaat bij de waspoeder gooien. Dat helpt.

Nieuw kleurtje

Niet voor handen? Dan kan het radicaler. Geef die witte lakens met rare plekken een nieuw kleurtje. Blauwe verf geeft het beste resultaat. Als nieuw!

Andere tips? Het spul dat je in de afwasmachine stopt om vieze geurtjes te verwijderen - Sun Vaatwasmachinereiniger, bijvoorbeeld. Stop dat nu eens in de wasmachine. Tot slot kan je nog wat witte natuurazijn in de machine mikken. Dan kun je weer zonder schaamte dat lekkertje uitnodigen op je slaapkamer en in je bed. Vlekvrij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws