Disney stopt met Netflix

Freek Minderman | 9 augustus 2017
lifestyle

Hoewel je nu nog kunt genieten van Marvel's Avenger films, Jessica Jones, Luke Cage en Daredevil, zou dit allemaal kunnen veranderen. De deal die Netflix met Disney had gesloten, loopt namelijk af in 2019 en Disney is niet van plan te verlengen. 

Disney stopt in 2019

Zo meldde de media-Goliath genaamd Disney dat het de deal voortzet tot 2019, waardoor de twee volgende Star Wars films nog te zien zijn op het streamingplatform van Netflix. De deal uit 2012, toen Netflix wereldwijd nog net in zijn kinderschoenen stond, werd pas vorig jaar echt ingezet. Het huis van Mickey Mouse is namelijk nog steeds van idee dat je films beter kunt kopen, dan streamen. 

Wat te verwachten

Disney gaat naar eigen zeggen beginnen met een eigen streamingdienst in 2019, waarbij de opvolgers van Frozen en Toy Story als eerste op het platform komen. Toch zullen films als Coco, Cars 3, Mulan, Wreck it Ralph 2, Star Wars: The Last Jedi, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man and The Wasp, A Wrinkle in Time en Thor: Ragnarok nog steeds in de Netflix bibliotheek verschijnen. Ook de Han Solo film, die nog geen naam heeft, zal verschijnen op de service. 

Marvel TV

"We blijven gewoon zaken doen met de Walt Disney Company op veel fronten, waaronder onze deal met Marvel TV," vertelde een vertegenwoordiger van Netflix aan The Verge. Deze maand komt Netflix namelijk nog met het eerste seizoen van The Defenders, gevolgd door The Punisher en minimaal een extra seizoen voor alle bestaande Marvel TV series.

UPDATE: In een officieel statement van Netflix wordt aangegeven dat deze verandering slechts binnen de VS geldt. Dus deals buiten Amerika kunnen anders zijn en minder impact hebben op de bibliotheek van Netflix na 2019. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws