In 5 stappen jouw canvas-sneakers zo goed als nieuw

Partyscene Redactie | 29 juli 2018
lifestyle

Gaaf, zo’n festival, maar niet bepaald gezond voor je Converse-sneakers (of welk ander merk dan ook). Wil je ze weer opknappen? Dat doe je met deze tips! Belangrijk: vergeet de wasmachine, daarmee verneuk je je sneakers voor eeuwig. Rubber en lijm gaan immers niet goed samen met warm water en zeep. 

1. Verwijder het vuil met een tandenborstel of spons

Pak een tandenborstel of spons en verwijder rustig de modder en ander vuil van de schoen. Niet nat maken, daarmee maak je het canvas van je schoenen alleen maar ranziger. 

2. Scoor wat bakpoeder

Naast het bakken van taarten en cakes is bakpoeder ook een geweldig goedje om je schoenen mee schoon te maken. Als je niet weet wat bakpoeder is: dat is dat spul dat je in je kast in de keuken hebt staan wat niemand ooit gebruikt, waarschijnlijk staat het naast de nootmuskaat ofzo. 

3. Meng het poeder met water

Wat je moet doen is een mengsel van het poeder met water maken in een 50/50 balans. Goed mengen zodat het poeder oplost. Vervolgens pak je een zachte spons en smeer je het mengsel uit over het canvas en de zool van je schoen. 

4. Laat je schoenen buiten drogen

Zet je schoenen buiten en laat ze minstens een uur drogen. Let wel: zet ze niet direct in het zonlicht, anders verkleurt het canvas. Laat het bakpoedermengsel minstens een uur zitten.

5. Spoel je schoen schoon

Nadat je schoenen droog zijn is het tijd om ze weer nat te maken. Neem lauw water en spoel je schoenen helemaal schoon. Verwijder eventuele modderresten, dat zou nu makkelijk moeten gaan. Laat je sneakers vervolgens weer buiten drogen (weer: niet in de zon!) en voor je het weet is het alsof je nieuwe sneakers hebt. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws