Nederlands speciaalbier: hotspots voor liefhebbers

Partyscene Redactie | 2 maart 2019
lifestyle

Bier is allang niet meer de drank van sjofele mannen met een carrière in het slop en een ronduit kutleven. Nee, bier is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het stikt in Nederland dan ook van de kleine unieke brouwerijen die hun eigen draai geven aan het eeuwenoude bierrecept. Bier is lekker, bier is hot en wij zetten vijf plekken voor je op een rij waar je terecht kunt om te genieten van het Nederlandse goud!

Poesiat & Kater, Amsterdam
Stijl: uniek en exclusief
poesiatenkater.nl


Beeld: Poesiat & Kater

We trappen meteen af met een exclusieve plek, want de bieren die je bij Poesiat & Kater drinkt haal je niet bij de Appie Heijn. Deze bieren worden gelimiteerd gebrouwen en zijn vaak enkel te drinken in hun eigen proeflokaal op de Polderweg in Amsterdam. Er zijn verschillende soorten bieren te drinken, van pale ales tot tripels. Het gehele jaar door serveren ze zeven bieren op tap. Ook kun je er terecht voor eten en doen ze er leuke pubquizen!


Sijf, Rotterdam
Stijl: art deco met humor
sijf.nl


Beeld: Sijf

Op de Oude Binnenweg 115 in Rotterdam vind je misschien wel één van de leukste cafe’s in Nederland. Het hele jaar door kun je hier terecht voor een lekker hapje en drankje, maar hoogtepunt is het traditionele eigen bockbier wat ze in de herfst laten brouwen door Brouwerij Scheveningen. Uniek is dat dit bier 8 procent alcohol bevat. Heerlijk om de kou nog even buiten te houden dus! Ligt Bockbier je niet? No problem, je vindt op de kaart meer dan 100 andere bieren! Tip: Vet & Lazy-bieren, gebrouwen in Rotterdam!


Butcher’s Tears, Amsterdam
Stijl: eigentijds en kunstzinnig
butchers-tears.com


Beeld: Sonia Mangiapane / Butcher's Tears

Laat de naam je niet afschrikken, want het proeflokaal van brouwerij Butcher’s Tears verwelkomt je met open armen. De unieke bieren variëren van ales tot IPA’s. Zelfs als je niet zo’n bierliefhebber bent kun je vaak in het proeflokaal terecht, want ze organiseren er ook vette evenementen. Hou hiervoor vooral hun website in de gaten!


Bank15, Tilburg
Stijl: vriendelijk en maatschappelijk betrokken
kraftbier.nl


Beeld: KraftBeer

In Tillywood vind je op de Spoorlaan een initiatief waar je jonge startups vindt die samenwerken voor een betere wereld. Geitenwollensokken? Neuh, helemaal van nu en helemaal te gek! Bij Bank15 vind je ook een proeverij waar je terecht kunt voor Tilburgs eigen KraftBeer onder het genot van wat eten. Trouwens, als je er toch bent, laat het bier maar vloeien en daarmee de creativiteit, want bij Bank15 zijn ze constant op zoek naar mensen met gave ideeën om iets cools te organiseren. 


Het Stadsbrouwhuis, Leiden
Stijl: all-in-one gezelligheid
stadsbrouwhuis.nl


Beeld: Stadsbrouwhuis

Wanneer je de mentaliteit hebt van ‘niet zeuren, lekker drinken’, bezoek dan eens het stadsbrouwhuis in Leiden. Kicken is dat ze een micro-brouwerij in de zaak hebben, dus wanneer ze een nieuw bier gaan brouwen ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken. Naast eigen gebrouwen bier, waaronder een stout en een pale ale, is de kaart divers voorzien van andere soorten speciaalbieren. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws