De Apple iPhone X komt: dit is what's up

Partyscene Redactie | 2 november 2017
lifestyle

Na de vele lekken kwam het nieuwe premium device van Apple niet als een verrassing: de iPhone X (spreek uit: iPhone ten). Het toestel is duur, maar daarmee levert Apple wél een heel mooie smartphone. Bovendien is het een jubileum-editie, want de iPhone bestaat tien jaar. Tien jaar, dat kan Apple natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Vandaar dit flink geprijsde toestel die echte Apple-fans uiteraard niet langs zich heen kunnen laten gaan, maar daarnaast ook gewoon best wat mooie nieuwe features aan boord heeft. Morgen kunnen de lucky ones die er één hebben besteld hun toestel ophalen. We zetten op een rij wat je kunt verwachten.

Specificaties iPhone X

De iPhone X heeft een mooi 5.8-inch randloos OLED-scherm en is daarmee het eerste OLED-display wat Apple in haar smartphones verwerkt, hoewel Apple het Super Retina noemt. Het display heeft een PPI van 458 en een resolutie van 2436 x 1125. Binnenin vinden we de nieuwe A11-CPU met afzonderlijke kernen, wat de accuduur uiteraard zeer ten goede komt.

Bovendien is het met OLED mogelijk voor Apple om een Always On-functie te introduceren en worden zwarttinten ook echt zwart weergegeven. Het interne geheugen komt neer op 3GB. Het toestel komt in twee varianten wat opslag betreft: 64GB en 256GB en. Met meer opslag komt ook een hogere prijs, een pijnpunt voor dit toestel. Want het instapmodel kost € 1159,-, en dat is behoorlijk wat.

Design

Wat direct opvalt is het opvallende design van de iPhone X. Het toestel is bezelloos, maar heeft aan de bovenkant een inkeping die de statusbalk splitst. In de inkeping vind je een verbeterde FaceTime-camera die ook gebruikt wordt om je toestel te unlocken met de functie Face ID. Ook in het donker, want de iPhone X is voorzien van een infraroodcamera.

Draadloos opladen

Voor het eerst ondersteunt Apple draadloos opladen. Ook dit heeft effect op het design: de achterkant van de iPhone X is voorzien van glas. Dit omdat glas betere geleiding mogelijk maakt en het dus mogelijk is om het toestel draadloos op te laden.

Flink aan de prijs

Zoals gezegd is de prijs een behoorlijk pijnpunt van de iPhone X. Met € 1159,- euro voor het instapmodel met 64GB ligt deze behoorlijk hoog. Het is daarom dan ook goed mogelijk dat de prijs Apple deed beslissen om óók de iPhone 8 en iPhone 8+ te introduceren.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws