Netflix komt met eerste Nederlands-Belgische misdaadserie

Ivo Mollemans | 24 november 2017
lifestyle

Internationaal gezien is Netflix een van de grootste spelers als het op streamingsdiensten voor films en series aankomt. Series worden speciaal voor Netflix gemaakt en die doen het allemaal bovengemiddeld goed. En tussen het rijtje van ‘Orange Is The New Black’, ‘House Of Cards’ en ‘Narcos’ kan binnenkort ook een Nederlands-Belgische serie worden toegevoegd.

Nederlandse-Belgische serie op Netflix

De serie heet ‘Undercover’ en zal uit tien afleveringen bestaan. Het verhaal van de serie is geïnspireerd door een aantal waargebeurde verhalen uit de wereld van de drugshandel. De plot van de serie draait om Ferry Bouman, een van de grootste XTC producenten ter wereld. Het lijkt hem goed af te gaan, maar dan komen er twee undercoveragenten zijn leven binnen en die willen niets liever dan het drugsnetwerk ontmantelen.

LEES OOK: Retro Nike-sneakers hot dankzij Stranger Things

Aan de plot van het verhaal zal het bij deze serie dus niet liggen. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze serie een succes te maken en het komt nu aan op de Belgische filmmakers en een aantal Nederlandse acteurs. Onder andere Anna Drijver, Frank Lammers, Raymond Thiry en Elise Schaap hebben een rol in de serie.

‘Undercover’ zal vanaf 2019 wereldwijd te zien zijn via Netflix. In Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland en Zwitserland zal de serie ook op tv worden uitgezonden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws