Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van dit moment

Peter Güldenpfennig | 10 januari 2018
lifestyle

OnePlus is met haar smartphones een opvallende in de markt. We kunnen zelfs zeggen dat het één van de grote drie is, want naast Samsung en Apple kun je ook goed uit de voeten met een toestel van OnePlus. Wij kregen hun nieuwste toestel in handen, de OnePlus 5T.

De OnePlus 5T lijkt in de meeste opzichten op de OnePlus 5, de smartphone die het bedrijf eerder in 2017 uitbracht. Het nieuwe toestel heeft, net als zijn voorganger, een Snapdragon 835-CPU met 6- of 8GB aan werkgeheugen en 64- of 128GB aan opslagruimte. De accu is met 3300 mAh ook even groot. Mooie specificaties en meer dan genoeg voor een always on-leven!

Strak design

Wat de OnePlus 5T erg goed doet is het eigen karakter die de smartphone heeft. Dat begint al aan de buitenkant/ De afwerking is strak en naden en kieren vind je niet op het toestel. Niet onbelangrijk: het toestel ligt ook heerlijk in de hand. De ietwat gebolde randen aan de achterkant geven de OnePlus 5T een natuurlijke ligging in je palm waardoor je probleem loos met één hand kunt appen, een insta versturen of je Facebook checken.

Veel schermruimte

OnePlus heeft het 5.5-inch display van de 5 vergroot naar 6-inch met de 5T. Toch is hert toestel niet veel groter. Dat komt omdat de schermranden net zijn weggewerkt. Veel scherm dus op een toestel wat evengoed lekker handzaam is.

Het scherm laat trouwens prachtige kleuren zien, ook wanneer je niet recht op het scherm kijkt. Dat maakt de OnePlus 5T dan ook meer dan geschikt voor het bekijken van allerlei media. Jouw favoriete Netflixserie kijken onderweg? Totaal geen probleem. Ook niet in het felle zonlicht trouwens, want daar zorgt de felle helderheid voor. Met andere woorden: je Instagram-feed bekijken op het strand op Ibiza is prima te doen!

Camera

Aan de achterkant vind je een dual camera met een 16MP- en een 20MP-lens. De lenzen kunnen gecombineerd worden voor leuke effecten zoals achtergrondvervaging. De selfiecamera aan de voorkant is voorzien van een 16MP-lens. De camera’s doen het ook erg goed in het donker, waardoor foto’s schieten op een clubavond ook prima te doen is.

Android meets OxygenOS

De OnePlus 5T draait op Android met een eigen gezicht daaroverheen: OxygenOS. Dat zorgt voor enkele erg toffe functionaliteiten. Zo is er een e-reader-modus, waarbij je het toestel verandert in een e-reader zodat je gemakkelijk langere teksten van het toestel kunt lezen. Bovendien zorgen de aanpassingen van OnePlus ervoor dat apps razendsnel opstarten en dat is natuurlijk altijd lekker.

Accuduur

Belangrijk bij een smartphone is een goede accuduur. Niets is irritanter dan een lege accu midden op de dag. Hoewel de accu in het toestel niet heel groot is, heeft OnePlus er alles aan gedaan om het toestel zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Het resultaat is een accu die gemakkelijk een dag meegaat. Sterker nog, we gebruikten de OnePlus 5T best wel intensief gedurende de dag en ‘s avonds hadden we nog stroom over. Erg indrukwekkend wat ons betreft!


One Plus 5T

Of je nu veel belt, appt, surft of foto’s en video’s maakt met je smartphone, de OnePlus is van alle markten thuis. De accu gaat lekker lang mee en de kwaliteit van het scherm is indrukwekkend goed. Met de OnePlus5T haal je de beste Androidsmartphone van dit moment in huis, punt!

Prijs: vanaf € 499,-
Info: oneplus.net

OnePlus 5T

5 uit 5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws