Hoe vaak maak jij een 'sportfie' of 'healthie'?

Bart Remmers | 20 maart 2018
lifestyle

Een derde van jongeren maakt foto's van zichzelf tijdens sporten

Meer dan een derde van de jongeren zegt tijdens het sporten weleens een ‘sportfie’ gemaakt en gedeeld te hebben op social media. 

Van alle ondervraagden maken jongeren bijna dubbel zoveel selfies tijdens het sporten dan de gemiddelde Nederlander (19 procent), zo blijkt uit onderzoek van Acties.nl gehouden onder 1.115 Nederlanders. Verder denkt twee derde van hen gelukkiger te zijn wanneer ze er fitter zouden uitzien. 

Digitale invloeden

Naast de sportfie heeft sportend Nederland te maken met andere digitale invloeden. Zo zegt bijna een op de vijf ondervraagden (17 procent) dat hun voedingspatroon wordt beïnvloed door voedseltrends die ze online tegenkomen. Meer dan een kwart (27 procent) zegt weleens onzeker te zijn (geweest) over het eigen lichaam vanwege foto’s van anderen op social media. Onder jongeren groeit dit percentage naar 48 procent. 

Uiterlijk vertoon

Meer dan de helft van de jongeren (53 procent) zegt te sporten om een mooier lichaam te krijgen. Vrouwen tot 29 jaar zijn met 65 procent de absolute koploper. Opvallend is dat twee derde van de jongeren (64 procent) denkt dat zij gelukkiger zouden zijn wanneer ze er fitter zouden uitzien, tegenover 49 procent van alle Nederlanders. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws