Deze 5 dingen kun je leren van gangsterrap

Partyscene Redactie | 22 januari 2018
lifestyle

Gangsterrap

Dat fatsoensrakkers niets moeten hebben van gangsterrap is best vreemd, want de muziek van de straat is stiekem ontzettend educatief. Niet gek ook, want in het ghetto heb je toch een flinke hoeveelheid wijsheid nodig om niet neergemaaid te worden tijdens een drive-by shooting. Laat deze vijf gangsterrapplaten je de nodige kennis bijbrengen. 

Eazy E – ‘Real Muthaphuckkin G's’

Wat jij hiervan kunt leren: geloof in jezelf

Als iemand weet hoe te overleven in de urban jungle, dan is het de late Eazy E wel. De frontman van NWA had een zelfvertrouwen in zichzelf wat zo groot was, dat hij gemakkelijk overleefde in het Compton van de jaren ‘90. Zelfs toen Dr. Dre een eigen zeer succesvolle carriére neerzette met het iconische The Chronic liet Eazy niet met zich fokken, zo blijkt uit deze track. Dat terwijl Dre samen met Cube toch het meeste geld binnen bracht op het Ruthless-label van Eazy dankzij hun talenten. Dus zit het even tegen in het leven, geloof dan in jezelf en laat je oppeppen door deze klassieker!


Wu Tang Clan – ‘C.R.E.A.M’

Wat jij hiervan kunt leren: geld ligt op straat

Jas jij je maandloon er ook doorheen op een enkele zaterdagavond? Geen nood, de Wu Tang Clan schiet je te hulp, want het geld ligt op straat! Of beter gezegd, rijdt op straat. Of het nu een Benz of een Skoda is, de inruilwaarde van een auto ligt best hoog als je het afzet tegen de geringe tijd die het kost om er één buit te maken. Thanks voor de tip Wu!


The Notorious B.I.G. – ‘Ready To Die’

Wat jij hiervan kunt leren: wees jezelf

The Notorious B.I.G. was niet iemand om te dissen, al was het maar vanwege zijn lichaamsomvang. Toch zijn er mensen geweest die hem wat aan wilden doen, wat uiteindelijk leidde tot zijn dood. Maar toen hij nog leefde interesseerde het Biggie geen fuck, hij was voor niemand bang, wat wel blijkt uit ‘Ready To Die’. Dus hoe dik je ook bent, geen geen fuck en wees voor niemand bang, ook al leidt het tot je dood.


Mobb Deep – ‘Shook Ones Pt. II’

Wat jij hiervan kunt leren: criminaliteit is relatief

Heb je het advies van de Wu Tang Clan ter harte genomen en zit je nu achter de tralies vanwege het stelen van een of andere Volkswagen? Don’t worry, jij bent geen crimineel, je bent slechts wat verward. Heus, Mobb Deep vertelt het je in deze hiphopklassieker. 


NWA – ‘Fuck Da Police’

Wat jij hiervan kunt leren: maak van je hart geen moordkuil

Kut is dat, heb je wéér een bekeuring gekregen voor het fietsen zonder licht. Laat jij ook geregeld over je heen lopen door dienders? Helemaal nergens voor nodig, zeg gewoon wat je op je hart hebt tegen de politie. Dat lucht op en bovendien: eerlijkheid duurt het langst, zo blijkt uit NWA's 'Fuck Tha Police'! Het heeft NWA geen windeieren gelegd dus als er iemand recht van spreken heeft zijn zij het wel!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws