It's a family affair, maar: hoe gebruik jij je Netflix-abo?

Partyscene Redactie | 22 mei 2018
lifestyle

Abonnement op streamingdienst is vooral familiezaak

Ken jij nog iemand zonder een Netflix-abonnement? Wij niet. En dat Netflix wordt vooral gebruikt binnen families, slechts acht procent van de abo's wordt gebruikt door mensen buiten de familie, zo blijkt uit onderzoek door Telecompaper Consumer Insights. Simpele rekensom: 92 procent van de abonnementen wordt dus binnen de familie of het huishouden gebruikt. 

Binnen huishouden gebruikt

In januari ondervroegen de onderzoekers ruim 650 Nederlanders met een Netflix-account wie het abonnement heeft afgesloten en wie er gebruik maakt van het abonnement. 69 procent van de abonnementen wordt enkel binnen een huishouden gebruikt en in 23 procent van de gevallen maken ook familieleden buiten het huishouden gebruik van het abonnement. 

De mensen buiten het huishouden zijn vaak bekenden, zoals vrienden of kennissen. Minder dan een procent van de abonnementen wordt gedeeld met onbekenden.

Hoe zit het bij jou thuis! Heb je Netflix en zo ja, wat is de verdeling en wat zijn jouw favoriete programma's, docu's en films op de streamingdienst?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws