Recensie: Avengers: Infinity War

Robin van Tilborg | 3 mei 2018
lifestyle

Inmiddels draait Avengers: Infinity War een week in de Nederlandse bioscopen. Marvel heeft 10 jaar naar deze film toegewerkt. Zoveel superhelden in één film, wordt dat geen rommeltje? Lees snel verder voor een korte review zonder spoilers.

Regisseur: Anthony en Joe Russo

Recensie: Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War is een vlotte film. In de 150 minuten durende film zal jij je niet vervelen. Doordat er zoveel superhelden in één film zitten richt het verhaal zich vooral op de beweegredenen van Thanos om de infinity stenen te bemachtigen. Verwacht geen diepe ontwikkeling in de karakters van de Marvel helden.

LEES OOK: Dotan cancelt eigen festival: 7 Layers afgezegd​

Wat Marvel goed heeft gedaan is dat de superhelden onderverdeeld zijn in groepen die op hun eigen manier de strijd aangaan om Thanos tegen te stoppen. De personages die genoodzaakt zijn om samen te werken, zorgen voor grappige situaties en anekdotes. De film zit vol met humor en actie. Er is een goede balans gevonden tussen conversaties en actie scenes.

De opzet van de eerste Avengers film maakt nieuwsgierig naar deel 2 die mei 2019 in de bioscopen zal verschijnen. Het is wel handig om de voorgaande 18 Marvel-films gezien te hebben, anders snap je de inside jokes niet.

Cast: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Letitia Wright, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Danai Gurira, Dave Bautista, Zoe Saldana, Josh Brolin, Chris Pratt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws