Naar een festival zonder mobiel - gaat dat nog wel in 2018?

Partyscene Redactie | 16 mei 2018
lifestyle

Kan toch niet...

Je hebt reeds op voorhand aan je vrienden laten weten dat je naar het grootste festival van het jaar gaat gaan. Misschien heb je op sociale media al foto's gepost met uw tickets. Je zult jezelf misschien ook willen inchecken op alle sociale media zodat iedereen weet dat je aangekomen bent op het festivalterrein. Tussendoor een update posten zodat je vrienden weten wat ze missen. Het is ten slotte ook een leuke herinnering voor later om terug te zien.

En op zo'n festival hebben jouw vrienden en jezelf niet altijd dezelfde smaak, dus terwijl je met een paar vrienden gaat kijken naar het podium aan de westkant, zitten je andere vrienden in een tent aan de zuidkant. Tenzij jullie perfect kunnen afspreken en veel geduld hebben, is het handig om een SMS of WhatsApp te versturen om te vragen waar uw vrienden zich precies bevinden.

Tenslotte als je voor het all-in festivalpakket koos, kan het 's avonds best wel eens leuk zijn om even op je GSM de sociale media te checken en een bericht te sturen.

Oldschool vibes

Tegenwoordig zie je op elk festival wel verscheidene personen hun GSM boven halen om een filmpje te maken van de act op het podium om het dan al dan niet op sociale media te posten. Maar hoeveel personen kijken op een later tijdstip terug naar de opgenomen filmpjes? Nauwelijks kijken we hiernaar terug, want the real thing is nog altijd beter dan het kleine schermpje. En de vibes tijdens het festival kun je  niet voelen bij het herbekijken van het filmpje. Ten slotte neemt zo'n filmpje best veel geheugen in beslag. Als je meerdere filmpjes opneemt, zal jouw batterij het einde van het festival meestal niet overleven.

Dus moet je een platte GSM constant mee sleuren, als je die onderweg niet reeds verloren bent. Want hoeveel jongeren zijn op een festival 100% bezig met hun eigen spullen. Elk jaar zien we op de TV hoeveel materiaal er achtergelaten wordt op een festivalterrein.

De goedkope oplossing

Als we de voordelen en de nadelen tegen elkaar afwegen kunnen we over het algemeen wel stellen dat het een gelijk lopende stand is. Wanneer we rekening houden met het feit dat de meesten onder ons een degelijke GSM met een mobiel abonnement hebben, zou het een dure grap zijn om deze te verliezen op een festival. Je zou een nieuwe degelijke GSM moeten kopen, een nieuwe simkaart aanvragen, je mobiel abonnement blokkeren, al je vrienden jouw nieuwe GSM nummer doorgeven, enz.

Een oplossing zou zijn om een sim only aan te vragen, zodat deze simkaart in een oude GSM kan gestoken worden, deze dient dan enkele om mee te nemen naar de festivals. Je degelijke GSM blijft thuis en als je de oude GSM met de sim only simkaart verliest, hoeft je enkel deze te blokkeren en een nieuw oud model van GSM te kopen voor het volgende festival.

Dus neem gerust een GSM mee naar het festival zodat je zich kunt inchecken op sociale media, je jouw exacte locatie kunt doorgeven aan je vrienden op het festival, foto's kunt trekken en 's avonds even kunt bellen. En vergeet vooral niet te genieten van de acts op het podium en de sfeer op het festivalterrein.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws