Meeste Nederlandse jongeren sparen deze zomer voor een vakantie

Bart Remmers | 9 juli 2018
lifestyle

Ook studie en auto populair om geld voor opzij te zetten

Deze zomer staan ze zich weer uit te sloven, terwijl de rest van Nederland even time-out heeft; de jongeren die vakantiewerk doen. Maar wat is eigenlijk de grootste motivatie om juist in de vakantie te gaan werken?

Het geld natuurlijk, zo blijkt uit onderzoek van recruitmentspecialist YoungCapital onder 500 Nederlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Met het zuurverdiende salaris spaart 54 procent voor leuke dingen, zoals een vakantie, 45 procent voor andere belangrijke dingen, zoals een auto, en 30 procent voor de studie. 

Fun and games 

Slechts 29 procent van de jongeren heeft een zomerbaantje voor de ervaring. En 11 procent doet het puur om nieuwe vrienden te maken. Logisch, want het leukste aan de zomerbaan zijn volgens de jongeren naast een goed salaris (61 procent) de leuke collega’s (48 procent). Natuurlijk is het deze zomer niet alleen maar fun and games. Het blijft natuurlijk gewoon ruk dat je moet werken als iedereen op het strand ligt. En de hoge werkdruk is ook een minpunt volgens de jongeren. Maar, je hoort ze verder niet klagen. 

Top 3 vakantiewerk 

Alle pro’s en con’s bij elkaar opgeteld, zijn de jongeren tot een vakantiebaan-top 3 gekomen. Met op de eerste plek (35 procent) werken in een restaurant, café of snackbar. Op de tweede plaats (20 procent) staat werken in een winkel of supermarkt en op de derde plek (14 procent) bij een zwembad, hotel of bungalowpark. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws