Ons seksleven heeft hevig te lijden onder Netflix

Partyscene Redactie | 31 december 2020
lifestyle

via GIPHY

Ook smartphone is niet gezond voor onze relatie

Maar liefst 17 procent van de Nederlanders zegt dat zij door het enorme aanbod aan films, series en televisieprogramma’s op Netflix en/of andere (digitale) alternatieven, minder vaak seks hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen, zo blijkt uit onderzoek. Daarnaast zegt bijna een kwart van hen dat de smartphone een negatieve invloed heeft op hun relatie.

via GIPHY

Mannen zijn met 20 procent het meest kritisch over de invloed van Netflix op hun seksleven. Van de vrouwen zegt 15 procent door series, films en televisieprogramma’s minder seks te hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. 

via GIPHY

Smartphone en seks 

Niet alleen televisie, maar ook de smartphone blijkt voor een aanzienlijk deel van de ondervraagden een seksuele spelbreker te zijn. Maar liefst 23 procent van hen zegt dat zijn seksleven weleens te lijden heeft onder het eigen smartphonegebruik of die van de partner. Van alle leeftijdscategorieën lijkt de seksualiteit van veertigplussers het meest vatbaar voor een negatieve invloed van de smartphone (46 procent). Opvallend genoeg ligt dit percentage onder jongeren veel lager; slecht 34 procent.

via GIPHY

Netflix of ‘normale tv’?

Maar liefst veertig procent van de ondervraagden zegt vaker naar Netflix en/of andere digitale alternatieven te kijken dan naar ‘normale televisie’. Vooral jongeren zijn een groot voorstander van deze digitale alternatieven. Zo zegt maar liefst driekwart van hen vaker te Netflixen dan dat zij naar de vaste programmering kijken. Opvallend is het verschil tussen jonge vrouwen (77 procent) en jonge mannen (66 procent). 

via GIPHY

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws