Met je vrienden op vakantie naar Spanje? Dit zijn de beste bestemmingen

Partyscene Redactie | 17 juni 2019
lifestyle

Vakantie Spanje

Kijk jij ook zo uit naar de zomervakantie? Lekker met je beste vrienden genieten van de zon, de rust en de beste feesten in een warm land. Als er één land is wat zich hier perfect voor leent, dan is dat Spanje wel. Wij zetten de beste bestemmingen voor je op een rij.

Al jaren lang is Spanje populair als vakantiebestemming voor alle leeftijden. Je vindt er gezinnen die met hun kinderen op de camping staan, gepensioneerden die van hun oude dag genieten en genoeg jongeren die weten hoe je een feestje moet maken. Dat is niet voor niets, Spanje heeft enkele van de beste bestemmingen van Europa voor zij die niet kunnen kiezen tussen het strand en de club. 

Mallorca

Mallorca

Veel van de populaire Spaanse vakantiebestemmingen voor jongeren zijn te vinden op de eilandjes langs de kust. Zo ook de eerste bestemming op onze lijst: Mallorca. Dit eiland is vooral onder Nederlanders al jarenlang populair en dat heeft z'n sporen achtergelaten. Er is een heus Nederlands uitgaansgedeelte (El Arenal) waar je clubs vindt gehost door o.a. Veronica en 538. Vergeet niet dat je naast een hotel ook een vlucht moet boeken wanneer je naar Mallorca gaat, een roadtrip wordt namelijk lastig. 

Lloret de Mar

Wil jij toch een roadtrip maken naar je vakantiebestemming? Dan hebben wij twee tips voor je: regel een Bob, en ga naar Lloret de Mar. Deze populaire kustplaats ligt in het Noord-Oosten van Spanje en is prima bereikbaar met de auto. Behalve dat dit een gezellig rit oplevert, scheelt het ook kosten in het boekingsproces. Je hoeft namelijk alleen nog maar een te gek hotel uit te zoeken. Een ander voordeel van Lloret de Mar: naast een goed uitgaansgebied vind je ook Barcelona in de buurt. Wij raden dan ook aan om een dagje te reserveren voor wat cultuursnuiverij in deze prachtige stad. 

Lloret de Mar

Gran Canaria

Een bestemming die vaak over het hoofd wordt gezien als er een vakantie naar Spanje wordt gepland is Gran Canaria. Een blik op de wereldkaart is genoeg om te begrijpen waarom. Dit eiland ligt naast Tenerif langs de Marokkaanse kust, een vlucht is dus onmisbaar. Toch is het de lange vlucht waard. Op dit eiland vind je verschillende plekken om uit te gaan, maar de beste clubs vind je in Playa del Ingles. Zelf de legendarische club Pacha heeft hier een vestiging. 

Ibiza

LEES OOK: Party-road trip 2019: de 3 vetste feesten van Europa

Ten slotte: we kunnen het natuurlijk niet hebben over vakantiebestemmingen in Spanje zonder Ibiza te noemen. Deze moeder der feesteilanden roept bij iedereen direct het beeld op van een vakantie vol zon, zee en feesten. De afgelopen jaren hebben clubs als Pacha en Ushuaïa een legendarische status opgebouwd en hebben enkele van de beste dj's ter wereld residentie gehad op Ibiza. Wil jij een goede deal voor je vakantie naar Ibiza? Wees er dan snel bij: de vluchten en hotels naar het populaire eiland zijn elk jaar weer gewild.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws