Handige tassen voor een festivalweekend

Geert van der Klugt | 22 juli 2019
lifestyle


De festivaltickets zijn binnen, de line-up is bekend en de kwibus geregeld. Ogenschijnlijk lijk je klaar om te gaan, maar dan begint de ellende: je tas is te klein, te lelijk, te groot of te lomp.

Makkelijk te vermijden, maar in de spanning voorafgaand aan een festivalweekend niet het eerste waar je aan denkt: de reistas. Om op een geslaagd weekend terug te kunnen blikken, moet je je volledig kunnen focussen op het genieten. Een lastig vervoerbare of te kleine tas stoort daarbij, zo ook de gênante gevoelens die komen kijken bij het meeslepen van dezelfde stokoude tas die je tig jaar terug op groep 8-kamp op de rug had.

Reistassen

Bovendien heb je de ruimte hard nodig. Een outdoor-festival van meerdere dagen zal bijna altijd campingplaatsen aanbieden, campingplaatsen die goedkoper zijn dan elke dag op en neer rijden met een taxi en verblijven in een hotel. Een tent is dus noodzaak en kost ruimte. Je vrienden zullen je dankbaar zijn wanneer je voorstelt de tent mee te nemen, maar om dat te kunnen verstellen zal je ruimte nodig hebben. Ruimte die, in het geval van een te kleine tas, eveneens nodig is voor kleding en kampeerspullen.

Hard of zacht?

Logischerwijs doe je er goed aan om een praktische, ruime reistas mee te nemen: een zachte reistas bij voorkeur, want een harde tas op een festivalterrein, daar wordt geen mens blij van. Desalniettemin heeft ook de harde tas een plek op jouw paklijst: slaap je wél in een appartement of bungalow, dan zijn er weinig redenen om niet in passende luxe de spullen te vervoeren.

Reistassen worden geleverd in uiteenlopende modellen. Zoek je binnen een kwalitatief assortiment, dan heb je voldoende keuze en zal de uiteindelijke tas liggen aan jouw voorkeur en doeleinde. Het perfecte model is afhankelijk van omstandigheden: de boodschap is stil te staan bij het belang van een juiste tas en te overwegen welk model – groot of klein, wielen of niet, hard of zacht – aansluit bij jouw topweekend of midweek. Veel plezier, aankomende zomer. Drink genoeg water, geniet ervan en vervoer je spullen in stijl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws