Hoe horlogebandjes matchen bij je outfit

Partyscene Redactie | 22 juli 2019
lifestyle

De juiste horlogeband is essentieel voor een flitsend horloge. Omdat horlogebanden makkelijk te verwisselen zijn – makkelijker dan ogenschijnlijk lijkt – is mixen en matchen de perfecte manier voor het samenstellen van een topoutfit. Sterker nog, wie een blik werpt op jouw pols, zal eerder de aandacht gevestigd hebben op het bandje dan de klok zelf.

Ontwerp

Een nieuw bandje is logischerwijs veel goedkoper dan een volledig nieuw horloge. Omdat een horlogebandje zoveel impact heeft op de look en feel van jouw favoriete horloge, is het aan te raden te mixen en matchen met bandjes voordat je tot aankoop van een nieuw horloge overgaat.Horlogebanden zijn te categoriseren onder uiteenlopende ontwerpen. Neem de NATO Strap, een ontwerp dat ontwikkeld werd voor Britse soldaten in de jaren 70 en inmiddels gefabriceerd wordt, zodat jij jouw horloge een militair tintje kan geven. Of de Milanese, dat – zoals de naam doet vermoeden – ontworpen werd in Milan. Het 13e-eeuwse model oogt chique en zal een slanke klok nóg eleganter maken.

Rally-bandjes hebben een interessant achtergrondverhaal. De bandjes bevatten leren gaten, een hint naar de racehandschoenen waar oorspronkelijke ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden. In vroege stadia van de sport reden autoracers in wagens die samengesteld waren uit onderdelen met gaten: elk aspect van de wagen werd geperforeerd, zodat het totale gewicht verlaagde. In eenzelfde stijl perforeerde racers hun handschoenen. Zowel qua naam als ontwerp zijn Rally-bandjes een hommage aan deze traditionele racers.

How-to | Horlogebandje vervangen

Het feit dat een blik op een nieuw bandje zichzelf uitbetaalt – duidelijk. Maar met regelmaat naar de juwelier of horlogemaker om een bandje te vervangen, daar zit niemand op te wachten. Gelukkig is het demonteren van een oud bandje en monteren van een nieuw bandje makkelijker dan word gedacht. Tenminste, met een beetje hulp. Wij komen tegemoet: dit is hoe je een bandje vervangt.

  1. Keer het horloge zodat de achterzijde in zicht is.
  2. Met een lichte druk op het drukpinnetje (pinnetje tussen band en klok) wip je deze eruit.
  3. Let wel, wees voorzichtig. Het pinnetje breekt of buigt gemakkelijk.
  4. Verwijder het drukpinnetje aan de andere zijde van het horloge, waarna het bandje zich los van het horloge bevindt.
  • Je bent klaar om een nieuw horlogebandje te monteren.
  1. Zorg opnieuw dat de achterzijde in zicht is.
  2. Gebruik een drukpinnetje om het nieuwe bandje te bevestigen aan het horloge.
  3. Gebruik een vinger om het bandje op zijn plek te houden, waarna je de onbevestigde kant van het drukpinnetje met gemak in het gaatje bevestigt.
  4. Herhaal het proces aan de andere kant, check of het bandje stevig vastzit en je bent klaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws