Instagram gaat vanaf volgende week likes verbergen in Amerika

Ivo Mollemans | 11 november 2019
lifestyle

Het idee om likes te verbergen op Instagram gaat al een tijdje rond en na een aantal testen in onder andere Australië, Brazilië en Japan zal er ook in Amerika getest worden of likes van het platform kunnen verdwijnen. Dat maakte de CEO van Instagram, Adam Mosseri, bekend.

LEES OOK: OMG! De pauzeknop van Spotify wijkt precies een pixel van het midden af!

Een beter Instagram door minder likes

Het idee achter het laten verdwijnen van likes is om Instagram minder competitiegericht te maken en de focus juist meer te leggen op het verbinden en inspireren van mensen. Ook zou het aantal likes bij een foto mensen die niet veel likes krijgen onzeker maken, wat er tot leidt dat ze stoppen met het gebruiken van Instagram.

“The idea is to try to depressurize Instagram, make it less of a competition, and give people more space to focus on connecting with the people they love and things that inspire them.”

Alleen degene die een foto post kan zien hoeveel likes deze exact krijgt, maar voor de rest zal het aantal likes verborgen worden. Likes worden dus naar de achtergrond verplaatst met het einddoel om gebruikersaantallen hoog te houden en algemeen gebruik te beïnvloeden. 

“We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws