Er komt een Netflix serie over Spotify

Ivo Mollemans | 12 december 2019
lifestyle

Muziek streamen is de nieuwe standaard geworden om muziek te luisteren. De cijfers van streamingsdiensten zijn vaak leidend voor de charts en met name Spotify heeft een gigantische invloed op de muziekindustrie.

LEES OOK: Banaan van €150.000 opgegeten door bezoeker kunstbeurs

Netflix serie over Spotify

Maar toen Spotify startte was het uiteraard nog lang niet zo groot als het platform nu is. Het begon allemaal met een idee om het illegaal downloaden van muziek tegen te gaan. Een idee dat nog helemaal niet zo slecht blijkt te zijn.

Vanwege de enorme groei van streamingsdiensten is Netflix bezig met een serie over Spotify. De serie zal geen documentaire worden, maar wordt volgens een script gedraaid. De inspiratie is afkomstig van het boek ‘Spotify Untold’, dat gaat over de oprichting van Spotify. De serie wordt geregisseerd door Per-Olav Sørensen en de datum waarop de serie beschikbaar zal zijn is vooralsnog onduidelijk. 

De beschrijving van de serie luidt:

“At the height of piracy, established heavy-hitters were fighting against where the turbulent music industry was heading. The series centers around young Swedish tech entrepreneur, Daniel Ek, and his partner Martin Lorentzon, who revolutionized a whole industry by offering free and legal streamed music around the world. It is a story about how hard convictions, unrelenting will, access and big dreams can help small players challenge the status quo by evolving the way we can all listen to music.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws