Grijp je kans om toerist in eigen land te zijn

Arlaine van Huffelen | 14 december 2020
lifestyle

Gezellig online met je vrienden borrelen was aan het begin van de coronacrisis nog wel leuk. Maar ook dit begint saai te worden. We missen het uitgaansleven. Ondanks de online evenementen en livestreams die georganiseerd worden, is het tijd om er gewoon weer eens op uit te gaan. 

Door de coronapandemie is het aantal toeristen in Nederland op dit moment minimaal. Drukke steden zoals Amsterdam zijn tijdelijk wat rustiger. Dit geeft ons de mogelijkheid om wat meer de toerist in eigen land uit te hangen. Hieronder delen we een lijstje met dingen die je in Amsterdam kan doen.

De trekpleisters

Nu is het de tijd om de grote toeristische trekpleisters te bezoeken. Ben je bijvoorbeeld nog nooit bij het Anne Frank Huis geweest? Of vond je het altijd te druk om naar de grote musea te gaan zoals het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum. De rijen zijn eindelijk wat korter en er is eindelijk ruimte om de werken in de musea te zien. Dus grijp nu je kans. 

Drankje doen

Drinken in de kroeg kan helaas even niet. Wil je nou toch kunnen genieten van bijvoorbeeld een cocktail. Bezoek House of Bols Cocktail & Genever Experience. Hier kan je voelen, proeven, ruiken en ontdekken welke geheimen er schuilen achter de beste cocktails. En als cocktails niet je ding zijn, ga dan voor een bierproeverij bij de Heineken Experience. 

Shoppen 

Of ga lekker de stad in. Normaal zwermt het in de stad van de toeristen. Nu het eindelijk wat rustiger is in de winkelstraten, is er voor de toeristen uit eigen land wat meer ruimte. Een terrasje of restaurantje pakken zit er nu even niet bij. Maar Amsterdam is een leuke stad om een keertje goed te gaan shoppen. Ontdek bijvoorbeeld de Kalverstraat, de Negen Straatjes, PC Hooftstraat of de Beethovenstraat. 

Natuur

Ondanks dat Amsterdam een echte stad is, is er veel natuur te vinden. Ga lekker wandelen door een van de vele parken, zoals het Vondelpark. Of maak een stadswandeling langs de grachten en prachtige grachtenpanden.  En als je de stad wilt ontdekken, maar niet van wandelen houdt, neem de fiets. In Amsterdam zijn er veel punten waar je een fiets kan huren. En ontdek de stad op de fiets.

Plan je uitje

Door de coronacrisis is een spontaan bezoekje niet altijd mogelijk. Kijk daarom altijd op de websites en check of je moet reserveren en of de trekpleisters open zijn. Staat er in dit lijstje niks tussen wat je aanspreekt? Kijk op thingstodoinamsterdam.com voor meer ideeën. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws