Deze (ex)voetballers houden wel van een feestje

Partyscene Redactie | 23 december 2020
lifestyle

Dat voetballers van een feestje houden is wel bekend. Dat ze daarbij af en toe flink uit de bocht vliegen ook. Maar natuurlijk levert dat ook altijd leuke verhalen op, waar de mensen van de pers van smullen. We gaan op zoek naar een aantal (voormalig) voetballers die wel van een feestje houden. We beschrijven de sappige verhalen, grote blunders en bizarre uitspattingen van de spelers en zoeken naar goed beeldmateriaal. We beschrijven feestende voetballers of voormalig voetballers, die graag een drankje drinken of zelfs meer dan dat. Menig voetballer maakt weleens een misstap tijdens zijn carrière en dit wordt altijd groot uitgemeten in de pers.

We zouden hier natuurlijk weer kunnen schrijven over Paul Gascoigne, George Best of Tony Adams. De bekendste feestvierders uit het Engelse voetbal. We zoeken het echter wat dichter bij deze tijd. Wie hangt graag de bloemetjes buiten en wie feest tot diep in de nacht, in de clubs van Ibiza.

Andy van der Meijde kende een bijzondere carrière

Laten we beginnen met een Nederlander. De voormalig speler van onder meer Ajax, Internazionale en Everton stond er om bekend wel van een feestje te houden. Vooral gedurende zijn tijd in Liverpool bezocht de voormalig international graag een feestje. 

Op zijn ‘hoogtepunt’ feestte Van der Meijde, die tegenwoordig carrière maakt met zijn programma Andy niet te Vermeijde, zeven dagen per week. Het werd hem door zijn club niet in dank afgenomen en het avontuur in Engeland was dan ook nooit een succes. Van der Meijde bracht later een boek uit over zijn carrière, waarin ook zijn problemen aan het licht kwamen. Het boek ‘Geen Genade’ geeft een inkijkje in het leven van Andy, van zijn voetbalprestaties, maar vooral ook zijn feestjes.

Jack Grealish van Aston Villa springt uit de ban

Zelfs tijdens de coronacrisis dit jaar, bleven niet alle spelers onbesproken. Een van de spelers die het afgelopen jaar in het nieuws kwam, was Jack Grealish van Aston Villa, de club die strijdt voor haar kansen in de Premier League. Aston Villa hoopt op internationaal voetbal, maar moet het voorlopig doen met een plek in de middenmoot.

Grealish is één van de sterkhouders van Villa en verlengde dit seizoen nog zijn contract. De club zou meer dan 100 miljoen euro vragen voor de verkoop van de middenvelder. Hij schopte het inmiddels ook tot Engels international.

Aan het begin van de pandemie kwam de nu 25-jarige middenvelder wat minder prettig in het nieuws. Na een feestje botste hij met zijn auto op twee andere auto’s en maakte zich uit de voeten. Hij was daarna even spoorloos en werd pas later door de politie verhoord. Dit was overigens niet de eerste keer dat Grealish in het nieuws kwam door zijn uitbundige stapgedrag. In 2016 was de aandacht al op hem gericht, nadat hij iets te uitbundig feestvierde op het Spaanse eiland Tenerife.

Braziliaanse feestjes 

In Europa en ver daarbuiten zijn ze er inmiddels wel achter gekomen dat Brazilianen niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook flink kunnen feesten. Onder meer Ronaldinho stond wel bekend om de feestjes die hij vierde. Zijn club  Flamengo riep op een gegeven moment zelfs de fans van de club op, om het te laten weten als Ronaldinho weer in het uitgaansleven van de Braziliaanse stad gespot werd.

De Braziliaanse Ronaldinho stond ook wel bekend om zijn uitbundige leefstijl. In Eindhoven was hij al een graag geziene gast op het Stratumseind, tijdens zijn periode bij PSV. Ook daarna bleef hij graag op stap gaan. Zijn Braziliaanse teamgenoot Zé Roberto zei daar eens over: “Ronaldinho, dat was echt een feestbeest. Hij ging 's avonds keihard op stap en kwam de volgende ochtend met veel te weinig slaap weer naar de training. Dat was echt onvoorstelbaar, omdat hij ook het ene na het andere glas leeg dronk en toch als een beest trainde.”

Ook de Braziliaanse sterren van dit moment houden wel van een feestje. Zo staat Neymar bekend als een echt party animal. Hij wordt met regelmaat gespot in de grootste clubs van de stad waar hij voetbalt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws