Optimaal relaxen in een kleine studentenkamer

Arlaine van Huffelen | 18 december 2020
lifestyle

Na een lange werk- of schooldag wil je een plek hebben om te relaxen. Een plek waar je even tot rust kan komen. Waarschijnlijk zet je de tv aan en wil je lekker lang uit op de bank hangen. 

Niks is lekkerder dan thuiskomen na een lange dag en neer ploffen op de bank. De tv aan zetten, lekker een film of serie kijken en niks doen. Maar zo’n lekkere luie bank is vaak te groot voor de gemiddelde studentenkamer. Veel studenten kiezen ervoor om hun eettafel of werkplek op te offeren voor een grote bank. Maar je hebt helemaal geen grote bank nodig om lekker te zitten. 

Ruimte

De studentenkamers zijn tegenwoordig vaak erg klein. Er is soms niet eens genoeg ruimte voor een bank. Dit leidt dat het bed als zitplaats wordt gebruikt voor alle activiteiten. Ook zijn er studenten die ervoor kiezen om een kleine loveseat in hun kamer te zetten. En vaak is het zitcomfort van deze bankjes erg laag en kan je er zeker niet lekker in liggen. Wil je toch ruimte besparen maar wel een lekkere zitplek voor jezelf hebben. Kies er dan voor om in plaats van een bank een fauteuil te nemen.  

Alternatief

Veel studenten willen graag een bank en besluiten dan geen eettafel of fatsoenlijk bureau te nemen. Een fauteuil neemt natuurlijk veel minder ruimte in beslag als een bank. Hierdoor is er meer ruimte voor andere meubels.  Je kan eigenlijk de ruimte die je hebt veel beter gebruiken voor een bureau of eettafel, in plaats van een bank. En met een fauteuil in je interieur heb je nog wel een plekje waar je lekker relaxed kan zitten. Het enige nadeel van afscheid nemen van je bank is dat het aantal zitplaatsen misschien minder wordt. Maar dit is makkelijk op te lossen. Met al die extra ruimte is er plaats van een bureau of eettafel. Hier moeten natuurlijk ook stoelen bij, dus gelijk weer extra zitplaatsen. 

Fauteuil

Neem bijvoorbeeld een draaifauteuil, hiermee ben je flexibel en kan je bijvoorbeeld makkelijk switchen tussen aan tafel zitten en lekker onderuitgezakt relaxen. Draai je stoel naar je keuken toe zodat je makkelijker kan praten met je visite. Of draai je stoel met lekker weer naar buiten en geniet van het zonnetje. 

Fauteuils zijn er in veel verschillende soorten, maten en stijlen. Kies je voor flexibiliteit, en ga je voor een draaifauteuil? Of ga je voor een echte relax fauteuil, waarbij je met de beentjes omhoog kan zitten en de rugleuning naar achter kan doen? Misschien krijg je nu gelijk een beeld van een ‘opa en oma stoel’. Echter dit hoeft niet altijd zo te zijn. De designs van de fauteuils zijn namelijk zeker niet allemaal oud bollig. Er zijn ook hele hippe en leuke stoelen die ook leuk staan in het interieur van een studentenwoning.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws