Ontspan in je eigen wellness

Aimée van Vuuren | 24 juli 2021
lifestyle

Het corona virus heeft het ons het afgelopen jaar niet makkelijk gemaakt. Fysieke activiteiten werden vervangen door online alternatieven, de horeca ging dicht en een dagje naar de dierentuin of een leuke film kijken in de bioscoop zat er ook niet meer in. Hoe kunnen we dan nog ontspannen tijdens stressvolle tijden?

Een dag op de bank liggen en je favoriete serie bingewatchen, je nagels lakken of gamen met je vrienden. Dit zijn allerlei manieren om te ontspannen. Zeker de afgelopen maanden worden deze steeds meer gebruikt om even van het alledaagse leven te ontsnappen. Eerlijk is eerlijk: nu bijna alles vanuit huis wordt georganiseerd, willen we ook graag weer naar buiten om andere vormen van ontspanning te ontdekken.

Ontspanningsmiddelen

Helaas is dat erg lastig. Het merendeel van de plekken waar je ontspanning kan zoeken zijn gesloten, denk bijvoorbeeld aan een massagesalon of sauna. Ben je nou toch op zoek naar datzelfde relaxte gevoel na een wellnessdag? Dan is dat probleem eenvoudig op te lossen door middel van een eigen thuis spa! Het is heel simpel: schenk wat fruitwater voor jezelf in, maak kleine hapjes en neem een lekkere warme douche of bad. Maak het jezelf nog fijner met behulp van sfeerlichtjes, kaarsen en wat rustige muziek op de achtergrond. Gegarandeerd succes!

Vergeet niet je telefoon uit te zetten. De ‘no phone policy’ die de meeste spa’s en sauna’s hebben zorgt voor de beste ervaring. Hierdoor wordt je écht helemaal zen.  

Thuis sauna

Heb je geen idee hoe je bovenstaande tips realiteit kan laten worden? Gelukkig kan je met veel hulpmiddelen een echte wellness specialist worden in je eigen huis. Mocht je toevallig een kamer hebben waar je niets meer mee doet of ben je van plan om te gaan verbouwen de komende maanden, dan kan je altijd kiezen om een thuis sauna te laten installeren. Deze worden vaak op maat gemaakt maar kunnen ook in standaard afmetingen leverbaar zijn.

Heb je liever niet een sauna in je huis maar heb je wel genoeg ruimte in je tuin? Geen probleem, naast binnensauna’s bestaan er uiteraard ook buitensauna’s. Uniek om in je tuin te hebben is de buitensauna in barrel vorm. Dit type, ook wel saunaton genoemd, wordt steeds populairder door het mooie karakteristieke design. Daarnaast kan je ervoor kiezen om deze zowel elektrisch als houtgestookt te verwarmen.

Zo krijg je een gepersonaliseerde sauna in je eigen huis of tuin waarvan je nog jaren plezier kan hebben en vooral de komende maanden geen uitdaging hebt met dat de spa’s nog even dicht zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws