Hoe kun je het beste een feestje organiseren tijdens de lockdown?

Partyscene Redactie | 3 maart 2021
lifestyle

Kun je eigenlijk nog wel een feestje vieren in deze gekke tijden? Al een aantal maanden doen we allemaal ons best om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We zijn veel binnen, de kroegen en clubs zijn dicht en ook alle festivals zijn afgelast. Is er dan helemaal geen mogelijkheid om toch een feestje te vieren met je vrienden? We gingen op onderzoek uit. We vertellen je wat wel mag, hoe je de 1,5 meter afstand het beste aanpakt en andere tips om toch een leuk feestje te kunnen vieren.

Wat zijn de regels rondom het geven van een feestje?

Op het moment van schrijven van dit artikel is het toegestaan om maximaal 1 bezoeker thuis te ontvangen. Een vriend of vriendin om mee te feesten uitnodigen mag dus wel. De regel geldt niet voor mensen die in een huis wonen. Een minifeestje geven is dus wel mogelijk als je regels in acht neemt. Bereid je voor op een feestje op afstand. Blijf op 1,5 meter van elkaar en vraag van tevoren of degene die met je meefeest geen coronaklachten heeft. Om besmettingen te voorkomen kun je ervoor zorgen dat iedereen een eigen bakje nootjes of andere versnaperingen krijgt in plaats van een grote bak neer te zetten waar iedereen uit kan graaien. Vraag ook of je bezoeker bij binnenkomst zijn handen wil wassen of desinfecteren. 

Laat je visite om en om komen

Vorig jaar hadden we het nooit kunnen bedenken, maar je kunt geen huis vol met mensen hebben op dit moment. Daarom is het een aanrader om je bezoek te verspreiden over de dag. Zo heb je de hele dag feest en het bijkomende voordeel is dat je tijd hebt voor iedereen. 

Wat kun je doen tijdens je feest?

Je kunt natuurlijk lekker de hele avond kletsen tijdens je feest of samen spelletjes doen. Een andere mogelijkheid is om helemaal uit je dak te gaan op livestreams. Nu er geen festivals meer georganiseerd kunnen worden hebben ook DJ’s het zwaar. Steeds meer DJ’s kiezen ervoor om hun shows te geven via online platforms zoals Twitch of MixCloud Live. Livestreams worden ook wel eens via Zoom gegeven. Het voordeel van zo’n livestream bekijken is dat je nu eigenlijk alle shows kunt volgen. Waar je eerst gewoon pech had als een festival uitverkocht was, kun je nu op ieder moment kijken. Een livestream kun je volgen op je laptop, maar ook zonder problemen op je smartphone. Wil je ook dansen dan zul je je telefoon ergens moeten neerzetten en ervoor zorgen dat deze niet zomaar valt. Een Samsung Galaxy S21 case kan ervoor zorgen dat je telefoon stabiel blijft staan terwijl jij lekker de hele nacht doordanst. Op smartphonehoesjes.nl vind je de cases en hoesjes waarmee jouw telefoon stabiel blijft staan zodat je ongestoord een goed feestje kunt geven. 

Zelf een online feest geven

Je kunt ook een online feest geven met je hele vriendengroep. Installeer Zoom en maak een livestream aan. Iedereen met de juist link kan zo genieten van jouw feest. Op deze manier kan iedereen toch bij elkaar zijn en genieten van dezelfde muziek. Wijs iemand aan als DJ en zet je volumeknop omhoog. Een ander idee is om online een pubquiz te organiseren. Zet het bier koud en de zak chips klaar en kom maar op met die vragen. Je kunt natuurlijk allerlei hierop bedenken. Nodig honderden mensen uit, of houd het lekker intiem alleen met je vrienden.

De spelregels afspreken

Als je online een feestje geeft is het belangrijk dat de regels duidelijk zijn. Op een normaal feestje kun je even apart gaan staan als iemand een geheim met deelt of als je last hebt van die vriend die zo hard praat als hij dronken is. Op een online feestje hoort iedereen alles van iedereen en is het niet mogelijk om aan iemand te ontvluchten behalve door helemaal uit te loggen. Het is dus belangrijk om afspraken te maken over het gebruik van je microfoon en dit met iedereen te delen zodat er geen irritaties ontstaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws