CBD olie tegen angst en stress gebruikseigenschappen en ervaringen

Partyscene Redactie | 5 maart 2021
lifestyle

CBD olie is booming. Mocht je er nog niet van gehoord hebben: vele mensen gebruiken het om weer lekker te kunnen slapen in de nacht, om stress tegen te gaan en zich weer fitter en zelfverzekerder te voelen. Daarnaast wordt het gebruikt tegen de nare kwellingen van verschillende chronische plagen en heeft het daarnaast nog allerlei positieve uitwerkingen op de gezondheid. Maar hoe kan CBD olie nou helpen tegen stress en angst? En in welke situaties is het geschikt om te gebruiken?

CBD olie: hoe je het tegen angst kan consumeren

We leven in een moderne samenleving met enorm veel prikkels: er wordt nogal wat van ons verwacht als je een beetje carrière wil opbouwen. Eveneens staan we onder de constante druk van werk en relaties. En een hogere werkdruk en nog superieure verwachtingen willen nogal eens dramatisch op onze gemoedsrust werken. Nog maar niet te spreken hoeveel schokkende zaken er alleen al de afgelopen jaren op ons af zijn gekomen vanuit de wereld. We worden snel meegesleept in de hartverscheurende pressie waar we onder geboeid gaan, vooral als je al een stressgevoelig beestje bent. CBD olie kan een helend hulpmiddel zijn met al dat soort bedoeningen om te gaan. Je initiële dosering kan beginnen met 20 tot 40 mg per dag met een verhoging van 5 mg na de eerste week.

Goede effecten van CBD

Het helpt bij een betere nachtrust, je voelt je vitaler en bent meer energiek door de werkdag heen. Veel mensen geven ook aan dat zij veel zelfverzekerder zijn nadat zij een periode CBD nuttigen. Je hoeft je dus niet in een overspanning te slepen voordat CBD olie verstandig wordt om te gaan veroberen. Erger nog: je kunt beter die overspanning geheel voorkomen en de pressie niet op laten bouwen tot het te te laat is.

CBD olie tegen angststoornis - zorgzamer en zelfverzekerder door cannabidiol

Misschien heb je een beroep waar je dagelijks veel drang meemaakt. Beoefenaars van beroepen waar zij vaak publiekelijke toespraken moeten doen hebben hier vaak last van. Andere kunstenaar kunnen bijvoorbeeld onmetelijk last hebben van plankenkoorts of misschien schiet je zelf maar al te vaak in de nervositeit bij onderhandelingen die je op de werkvloer moet voeren. Dit soort contexten kunnen enorm aangrijpend zijn en vaak is de affaire absoluut niet in je zonzijde als je als een prooi in zulke toestanden bevindt. Paniek moet niet onderschat worden, maar gelukkig kan het gebruik van CBD olie verrassingen doen. De eerste periode kan het zijn dat je er nog niet zoveel van merkt: meestal moet er een tijdje dagelijks vaste hoeveelheden gebruikt worden voordat je levels in je lijf weer op orde zijn en waarna je het verschil begint te merken. De meeste lui schetsen het alsof ze de macht weer over hun leven terugkrijgen. Ze worden vitaler en energieker overdag, minder snel van hun a propos gebracht en bewuster in de keuzes die zij daags maken. Angststoornissen kunnen hierdoor rap verdwijnen, hoewel CBD olie natuurlijk enkel een hulpje is waarvan de effecten verschillen per persoon: voor de één persoon is het een wondermiddel maar voor de andere particulier doet het niks. De laatste zou trouwens kunnen experimenteren met het verhogen van de dosis.

Ervaringen van CBD tegen angst en paniek gebruiken

Het wereldwijde web staat vol met ervaringen van CBD olie jegens angstaanvallen omtrent angsten en hoe het lieden weer hun natuurlijke ontspanning weten terug te winnen. Als u zelf last heeft van het gedachten niet los kunnen gaan, of zelfs het piekeren in de nachtelijke uren als u ondertussen gewoon een overheerlijk lang dutje wilt doen, kan dit enorme angsten met zich mee brengen en zelfs totaal controle verlies en paniek creëren. Sommige luitjes hebben zelfs last van een gegeneraliseerde angststoornis. Daarbij komt het vaak dat zij ook nog eens slecht dutten en kunnen veel prakkiseren. CBD olie is in zulke gevallen wellicht aan te raden. Het is een niet-psychoactieve cannabinoïde stof die een groot scale aan heilzame voordelen heeft. Hoewel er nog geen officiële wetenschappelijke uitslagen zijn omdat er nog niet zolang mee ge-experimenteert wordt, zijn er veel bevindingen die ondersteunen dat CBD een oprechte hulp geeft bij paniekerige mensvolk.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws