Muziek streamen met een sneller en goedkoper internetabonnement

Partyscene Redactie | 11 maart 2021
lifestyle

Je muziek app staat klaar om je favoriete playlist af te spelen, net als die nieuwe, net aangesloten speakers. Maar hé, nu je de muziek streamt blijkt het geluid toch niet helemaal zo te zijn als verwacht. De muziek hapert! 

Een mogelijke oorzaak is een wifi-verbinding die niet sterk genoeg is. Je hebt sneller internet nodig. Gelukkig is dat eenvoudig te regelen. We vertellen je hoe.

Help, mijn wifi-verbinding hapert

Tegenwoordig zijn we steeds vaker online met verschillende apparaten. Denk aan een smart tv, smartphone, laptop, tablet, (spel)computer en allerlei andere smart apparaten. Hierdoor kan het lijken alsof je internetverbinding steeds langzamer wordt. De data van je internetverbinding wordt namelijk verdeeld over meerdere apparaten.

Daarnaast kan de afstand die de wifi moet afleggen invloed hebben op de kwaliteit die je op een bepaald punt in huis ontvangt. Dit is vooral in grote huizen en nieuwbouwhuizen met een goed bewapende constructie het geval. Wil je dan bijvoorbeeld muziek luisteren op zolder of in de slaapkamer, dan kan het zijn dat de muziek niet soepel afspeelt.

Mogelijke oplossingen:

  • Sneller internet afsluiten (soms zelfs goedkoper!)
  • Wifi-versterkers of andere type boosters in huis plaatsen

Sneller internet afsluiten

De snelheid van internet wordt uitgedrukt in aantal Mbit/s. Waar je enkele jaren geleden misschien nog genoeg had aan een pakket tot 50 Mbit/s, kan dat tegenwoordig door het gebruik van meerdere smart apparaten resulteren in langzaam internet. Heb je een groot gezin en wil je zonder haperingen Spotify gebruiken, gamen, interactieve tv kijken en Netflix streamen? Dan is een internetsnelheid van minimaal 80 Mbit/s aan te raden.

Het kan zeker geen kwaad om internetpakketten te vergelijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je voor een lager maandbedrag een sneller abonnement kunt afsluiten. Wie weet is glasvezel ondertussen beschikbaar op jouw adres. Je kunt hier internet thuis vergelijken door het invullen van jouw postcode.

Check het zelf en vergelijk de prijzen. De kans is groot dat je een mooie welkomstaanbieding meepakt. Diverse aanbieders strooien namelijk met korting in het eerste jaar van je abonnement. Zo kies je voor sneller internet en dat misschien ook nog wel aan een lagere prijs vergeleken met wat je nu betaalt!

Sterke wifi-verbinding op álle verdiepingen

Hoe snel je internet ook is, je moet ook rekening houden met de factor afstand. Zoals gezegd kan het zijn dat het wifi-signaal moeite heeft om door dikke muren en plafonds heen te komen, zeker wanneer er isolatiemateriaal of aluminium ondervloeren zijn geplaatst. 

Er zijn verschillende manieren om het wifi-signaal te verbeteren. Door het verplaatsen van de router, zware meubelen en spiegels kan er al flink wat verbetering merkbaar zijn. Lees hier een aantal tips die je alvast kunt proberen.

Als je wifi dan nog niet sneller is, dan kun je een netwerkkabel naar de zolder trekken en een access point aansluiten op de kabel. Dit is echter niet altijd even handig, omdat je de kabel ergens kwijt moet en op een nette manier weg moet werken. In sommige huizen is zo’n netwerkkabel naar zolder al aanwezig.

Daarnaast kun je wifi-versterkers of wifi-repeaters in huis plaatsen. Dit zijn ideale oplossingen om één groot wifi-netwerk in je huis te creëren, zodat je bijvoorbeeld ook op zolder en in de slaapkamer heerlijk naar Spotify kunt luisteren (én kijken), zonder storingen.

Bij het kiezen van een provider kun je informeren naar de mogelijkheden, want de meeste aanbieders hebben een eigen systeem ontwikkelt om de wifi overal in huis goed te laten werken. Bijvoorbeeld KPN met ‘SuperWifi’ en Ziggo met ‘Smart Wifiboosters’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws