Feest in en op je bol: tips voor te gekke kapsels voor 2021

Partyscene Redactie | 25 juli 2021
lifestyle

Naar een festival in 2021; zou het dan toch kunnen? 

Hoewel het inmiddels al bekend is dat een aantal festivals dit jaar niet doorgaat door corona heeft de organisatie van Lowlands er vertrouwen in. Zij kondigden eerder deze maand een deel van hun line-up aan en de verwachting is dat meerdere festivals die later in de zomer zijn gaan volgen. Hoewel dit soort aankondigingen middenin een pandemie niet zonder risico zijn, houden we goede moed. Daarom bereiden we je vast voor op een knallend festivalseizoen met tips voor een te gek en feestelijk kapsel voor een goed feestje.

Waarom je flink moet uitpakken met je kapsel

Inmiddels zijn we al langer dan een jaar in de ban van corona. Festivals en feestjes worden ontzettend hard gemist en hoewel die line-up van Lowlands deels bekend is weten we nog niet wat mogelijk is dit jaar. Hoe heerlijk is het om je volledig uit te dossen voor een te gekke party? Alleen dat al is een onderdeel waar menig festivalganger alweer veel zin in heeft. Na een jaar zonder feestjes is dit daarom hét moment om uit te pakken met je outfit en kapsel. 

En weet je wat? Ook wanneer blijkt dat festivals toch niet door kunnen gaan in 2021 is het eigenlijk wel heel leuk om er spetterend uit te zien. Misschien helpt dat juist om je weer even wat beter te voelen op een doodgewone, en ietwat saaie, dag. Met onderstaande tips zie je er feestelijk uit - voor een festival én voor iedere dag.

Voor vrouwen: bewogen bob met of zonder krullen

Voor de vrouwen zien we bijvoorbeeld een opvallend kapsel in 2021 waar je menig festival mee af kunt struinen: de bob met of zonder krullen. Hierbij ga je het liefst voor een kapsel dat er zo natuurlijk mogelijk uitziet. In het geval van krullen is het aan te raden om je haar een boost te geven bij deze krullenspecialist in Amsterdam. 

Heb je steil haar? Dan boek je een afspraak bij een goede kapper bij jou in de buurt. De halflange bob wordt voor vrouwen het kapsel van dit jaar. Voor festivals is het het ideale haar omdat je er niet veel voor hoeft te doen om er alsnog te gek uit te zien. Doe een beetje mousse in de krullen of maak je kapsel in model met een beetje haarlak en je kunt er gerust een dag mee rond lopen.

Voor vrouwen: pony’s in verschillende vormen

Nog een kapsel dat we dit jaar bij de trendy vrouw gaan zien, is een kapsel met een pony. Het leuke van deze trend is dat het niet om een specifiek lang of kort kapsel gaat - het kan allemaal. Zo zien we bijvoorbeeld een heel kort koppie terug bij de diverse modellen op de catwalk in combinatie met een pony. Ook zijn er al veel kapsels gespot met krullerige boblijnen inclusief een pony. 

Heb je lang haar en wil je je kapsel net een beetje meer pit geven? Dan laat je in 2021 een korte pony knippen. Het voordeel van een korte pony is dat je op een gemakkelijke manier een uniek kapsel hebt. Daarnaast blijft je haar de hele dag in model; of je nu staat te dansen op een festival of gewoon lekker op de bank zit.

Voor mannen: krullen met lang haar bovenop

Ook voor de mannen met krullen geldt: bezoek een kwalitatieve krullenkapper om je haar op de juiste manier te laten knippen. Alleen op die manier profiteer je van een bos krullen die er echt op z’n mooist uitziet. Een van de meest opvallende krullenkapsels voor dit jaar voor mannen is een kapsel waarbij het lang bovenop is en waarbij de zijkanten deels zijn weggeschoren. 

De lengte bovenop bepaal je zelf; bij het ene type staat het te gek om juist korte krulletjes te laten knippen, terwijl de ander het goed kan hebben om met een lange gekrulde lok rond te lopen. Laat de zijkanten lekker kort scheren voor wat extra pit of houd het geheel meer basic door de zijkanten wat langer te laten.

Voor mannen: pompadour met of zonder baard

Dat lange bovenop met de zijkanten weggeschoren zien we overigens niet alleen bij de kapsels met krullen. Ook zonder krullen is het een heerlijk kapsel voor 2021. Dit wordt ook wel een pompadour kapsel genoemd waarbij de bovenkant bestaat uit een lange lok met zijkanten die kort geknipt of geschoren zijn. Die lange lok kam je als het ware naar achteren en ‘bevestig’ je met gel, wax of lak. 

Op die manier krijg je een hele fancy uitstraling die zelfs een beetje doet denken aan de stoere kapsels uit de jaren 60. Wanneer je van plan bent om met een pompadour kapsel de hele dag te gaan dansen is het aan te raden om voor extra goede haarlak te gaan. Wil je weten of je met een van deze kapsels kunt shinen op een festival dit jaar? Houd dan onze actuele festivalagenda in de gaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws