Danny’s wereld: de digitale schandpaal

Partyscene Redactie | 25 maart 2021
lifestyle

25 maart, 21.05 uur bij VPRO op NPO 2 en om 17.00 uur op YouTube

In januari pleegde een 13-jarig meisje uit Amsterdam zelfmoord nadat expliciete beelden van haar waren verspreid op social media. Danny Ghosen praat in Danny’s Wereld met slachtoffers van 'slutshaming'. Over de diepe impact die dit heeft op hun levens, over eenzaamheid, schaamte maar ook over de manier waarop er uit de ellende iets hoopvols kan ontstaan. Deze week deel twee van de tweeluik: de digitale schandpaal.

Danny's wereld

In Danny’s wereld gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Over Danny:

In de afgelopen tien jaar heeft Nederland al vaker een kijkje kunnen nemen in de wereld van Danny Ghosen (Beirut, 1978). Opgegroeid in het door een burgeroorlog verscheurde Libanon, arriveert hij op zijn vijftiende als asielzoeker in Nederland. Na de School voor Journalistiek start hij bij omroep MNTL maar gaat al snel over naar PowNed waar hij vele spraakmakende verhalen maakt. Voor de EO maakt hij onder andere ‘Rot op naar je eigen land’. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en Danny op straat maakt. VPRO en Danny slaan nu de handen ineen om de kijker mee te nemen naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

  • Danny's wereld
  • aflevering 7 en 8: de digitale schandpaal (tweeluik)
  • donderdag 18 en 25 maart, 21.05 uur, VPRO, NPO 2
  • Vanaf 17.00 uur op YouTube
  • 15 afleveringen

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws