Datingapp Breeze klaar om na corona Nederland te veroveren

Partyscene Redactie | 30 maart 2021
lifestyle

Bij de nieuwe datingapp Breeze staan echte ontmoetingen centraal. Het vertrekpunt is online, de eerstvolgende stap is meteen offline; een echte date in de kroeg, op een terras of een wandeling bij jou in de buurt. Corona gooide roet in het eten bij de lancering van de app. Maar na succesvolle deelname aan het tv-programma Dragon’s Den en met het langzaam open gaan van Nederland staat Breeze in de startblokken om Nederland te veroveren.

Het idee achter Breeze is anders dan bij andere datingapps. Marsha Goei (24) en Joris van Doorninck (26) zijn twee van de oprichters/bedenkers van Breeze. “Bij de meeste datingapps kun je swipen en chatten tot je een ons weegt. Wij willen juist echte ontmoetingen waarbij mensen elkaar vooral in het écht leren kennen”, legt Joris uit. “Daarom krijg je per dag maar twee matches te zien die op basis van een zelflerend algoritme uitgekozen zijn. Uiteraard kun je vervolgens zelf kiezen of je met diegene op date wil maar de enige manier om er achter komen of het wat kan worden is om in het echt af te spreken. Breeze heeft geen chatfunctie.” 

Dragons’ Den deelname

Dat de makers en bedenkers van Breeze ambitieus zijn getuigt hun deelname aan het programma Dragons' Den. Gisteravond was te zien dat ook Dragon Shawn Harris gelooft in het concept. Zij bood 300.000 euro voor 15 procent van de aandelen. Met de mogelijke investering van Harris wil Breeze verder uitbreiden in Nederland en ook Breeze-dates buiten de Randstad te organiseren. Maar de ambities reiken verder dan Nederland. Marsha: ”We zijn de enige app ter wereld waarbij de ontmoeting in het echt centraal staat. We willen de rest van de wereld zo snel mogelijk laten kennismaken met Breeze.” Tot nu toe zijn er al ruim 3.000 koppels op date geweest en het doel voor 2021 zijn 20.000 dates. Kijkend naar het streven over vijf jaar dan moet de teller op 5 miljoen georganiseerde dates staan. 

Klaar voor de Summer of love

“Inderdaad, helemaal nieuw is Breeze niet”, vertelt Marsha. “Vlak voordat corona toesloeg stond onze app live, alleen toen kwamen we thuis te zitten. Geen ideale situatie voor een datingapp waarbij juist de fysieke ontmoeting centraal staat. We hebben in de tussentijd heel succesvol wandeldates georganiseerd, maar zodra het mag gaan we weer naar de kroeg of het terras op voor een drankje. We staan nu misschien nog meer achter ons eigen idee dan we al deden. Wij zien om ons heen dat de behoefte naar echte ontmoetingen nu groter is dan ooit. De summer of love komt eraan!”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws