Hoe luxe uitstralen met een kleiner budget

Partyscene Redactie | 23 juli 2021
lifestyle

Kijk je soms eens rond op luxe websites, of sta je voor de etalages en zie je jezelf al helemaal met een Dior tas of een Chanel jas? Wat een zalige droom! Toch hoef je niet duizenden euro’s uit te geven om luxe items te kopen en er stijlvol uit te zien.

Een klein geluk

Een tas of een kledingstuk van een luxe merk zijn vaak grote investeringen en die wil je niet meteen maken. Begin daarom kleiner. Investeer in accessoires van luxemerken, zoals uurwerken, sjaals, zonnebrillen of juwelen. Je kan kiezen voor veel merknamen of voor iets subtieler, maar je zal er sowieso stijlvol uitzien. Zo kan jouw eerste Bulgari zonnebril of Armani horloge je als een echte ster doen voelen, zonder dat je daarvoor een gigantisch budget moet uitgeven. Voel je je elke dag iets beter in je vel, straal je meer zelfvertrouwen uit en ben je dolgelukkig met je nieuwe accessoire? Dan is het de prijs zeker waard.

Upgrade wat je hebt

Heb je een heel mooie leren tas waar je zot van bent? Hier kan je een mooi sjaaltje aanhangen van een luxemerk. Hou je van je grote wollen mantel? Combineer het bijvoorbeeld met een brede riem van Valentino. Zo ben je terug verliefd op je kledingstukken en maak je de stukken die je nu al hebt stijlvoller en tijdlozer. Duurzaamheid is trendy en belangrijk en hoeft ook niet moeilijk te zijn. Als je eindeloze combinaties kan maken, stukken kan upgraden en kwaliteitsvolle kledij hebt, gaat je garderobe ook veel langer mee.

Kies voor tweedehands

Er zijn tal van tweedehands websites waar je stukken kan kopen van luxemerken aan een lagere prijs. Je krijgt er bewijsstukken over de echtheid van de stuks, hulp bij het kiezen van je luxe items en je kan er zelfs unieke stukken vinden die je niet meer in de winkel kan kopen. Luxe draait om uniek zijn. En daar hoeft het niet nieuw voor te zijn. Misschien duurt de zoektocht wat langer, maar het geeft je wel een zalig gevoel als je uiteindelijk je droomtas hebt gevonden. Het geeft je kledij de nodige persoonlijkheid en charme die je soms moeilijk vindt bij nieuwe stukken.

Wie niet zo’n groot budget heeft, kan zich dus nog steeds luxueus en modieus voelen. Daar hoef je zeker niet veel voor uit te geven. Met wat creativiteit, leuke combinaties of een goed oog voor een koopje kom je al heel ver. Leef je vooral uit en droom maar groots. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws