Influencers met de billen bloot in Dance4Life campagne

Partyscene Redactie | 12 mei 2021
lifestyle

Praten over seks, intimidatie, masturberen of porno. Het lijkt zo gewoon in het progressieve Nederland, maar niets is minder waar: er heersen nog steeds grote taboes op seksualiteit. Na het succes van de eerste serie in 2020 lanceert Dance4Life samen met bekende influencers een nieuwe reeks video’s. Ze praten in de videoserie ‘Schaamteloos’ over seksualiteit om het onderwerp te normaliseren. 

Gesprekken over seks zijn een taboe in Nederland 

Het aantal jongeren dat met ouders of vrienden praat over seksualiteit is in de afgelopen jaren afgenomen. Over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en seks in de media zegt een meerderheid van de jongeren geen of weinig informatie te hebben gekregen. Jongeren  beoordelen de informatie die ze op school hebben gekregen over seksualiteit matig (met  een rapportcijfer 5,8). Dat seksuele voorlichting een taboe is blijkt ook uit de reacties van Nederlandse jongeren die Dance4Life benaderen via het populaire Instagram account van de organisatie. Het gesprek over seksualiteit beginnen blijkt lastig en des te meer wordt de aanpak van Dance4Life gewaardeerd. De videoserie behaalde in 2020 binnen een maand al meer dan een miljoen kijkers. Dankzij corporate partner EasyToys, waarvan Dance4Life de samenwerking in april bekend maakte, is de nieuwe serie mogelijk gemaakt. The Student Hotel Amsterdam City stelde haar Playroom als locatie gratis ter beschikking. Een plek waar inspiratie, kennis en verbinding centraal staat.  

Waarom Dance4Life deze serie lanceert 

Je tijdens je puberteit al comfortabel voelen om over seksualiteit en andere onzekerheden te praten, helpt je ook in je volwassen leven bij het hebben van een fijn en gezond seksleven. De nieuwe videoreeks laat pubers en jongvolwassenen zien dat praten over intieme onderwerpen niet iets is om je voor te schamen. Dat doet Dance4Life op haar unieke wijze door popcultuur te combineren met het thema seksualiteit. In dit geval door populaire idolen in te zetten om jongeren te bereiken.  

YouTuber en ambassadeur Marije Zuurveld presenteert wederom de serie en bekende influencers als Nina Warink, Kenzo Alvares, Danique Hogguers en Delany gaan spreekwoordelijk met de billen bloot en beantwoorden de meest intieme vragen van jongeren over seksualiteit.  

De eerste aflevering van ‘Schaamteloos’ met Nina Warink staat vanaf nu op het Instagram kanaal van Dance4Life. De komende vijf weken komt er elke woensdag een nieuwe video online. 

Over Dance4Life

Met haar internationale lesprogramma en voorlichtingscampagnes in Nederland wil Dance4Life aandacht vragen voor het grootste gezondheidsrisico onder jongeren: onveilige seks. Alleen in Nederland al ervaart één op de drie meisjes en één op de vijf jongens seksueel grensoverschrijdend gedrag voor hun 18e verjaardag. Maar dit is slechts één voorbeeld van gevolgen een wereldwijd probleem. De gevolgen van onveilige seks hebben een grote impact op de levens van jongeren. Het unieke van het werk van Dance4Life is jongeren centraal te stellen in haar werk en door dans, muziek en influencers in te zetten om seksualiteit uit de taboesfeer te halen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws