Vier elk Nederlands doelpunt op het EK met een LEEUWTJE

Partyscene Redactie | 1 juni 2021
lifestyle

Met het Europees Kampioenschap voetbal voor de deur, kijkt heel Nederland reikhalzend uit naar het moment dat we weer gezamenlijk kunnen juichen. Daarom lanceert het Rotterdamse bureau Offff vandaag LEEUWTJE: hét shotje om samen met je vrienden oranje successen te vieren.

Niks weet Nederland zo te verbroederen als nationaal succes. LEEUWTJE is hét nieuwe drankje om met oude en nieuwe vrienden dat oranjegevoel te vieren. Zoals vanaf 11 juni met het EK-voetbal, maar ook later deze zomer tijdens de Olympische Spelen. Of bij successen van Max Verstappen, darter Michael van Gerwen, de Nederlandse hockeyers en schaatsers.

“Met LEEUWTJE willen we uitdragen dat het oranjegevoel bij ons allemaal in het hart zit,” zegt Maarten Laan van Offff. “Sommigen worden ermee geboren, anderen worden ermee besmet. Het verbroedert en doorbreekt barrières. Daar hoorde alleen nog een feestelijk drankje bij. En wat is nu toepasselijker om oranje succes te vieren dan met een shotje, gebaseerd op een drank met zoveel geschiedenis als oranjebitter?”

Nationale feestmomenten

Oranjebitter is een drankje dat een lange nationale historie kent. Het werd al rond 1620 bedacht om de successen van prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau op het slagveld te vieren. Voor de leden van het Koninklijk Huis is het likeurtje al generaties lang de traditionele borrel. De sinaasappel-vanillesmaak van LEEUWTJE is een moderne interpretatie van dat drankje: een ‘oranjebitterzoet’.

“Tegenwoordig zijn we niet meer zo weg van bitters, daarom wilden we een meer toegankelijke smaak ontwikkelen. Zodat heel Nederland elk nationaal feestmoment een smakelijk oranje tintje kan geven,” voegt Laan toe.

Verkrijgbaarheid

LEEUWTJE is verkrijgbaar als gerecycled PET-shotflesje van 25 milliliter, bevat 14,9% alcohol en smaakt naar sinaasappel met een vleugje vanille. Het is voorlopig alleen online verkrijgbaar per doos van 8 stuks via leeuwtje.nl voor € 13,99. Bij aankoop van vier doosjes ontvang je een unieke ‘Komt dat shot’-sjaal, waarmee je bij elk oranje succes de leeuw nog meer in je loslaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws