Bitvavo review: hoe goed is deze exchange?

Partyscene Redactie | 20 oktober 2021
lifestyle

Bitvavo is een platform waarin de traditionele en digitale munt samenkomen. Er zijn maar liefst 90 digitale valuta waarin je kan beleggen. Het platform wordt verder gebruikt door meer dan 1 miljoen mensen over 27 landen in Europa. Er zijn lage transactiekosten waardoor beleggen toegankelijk is gemaakt voor iedereen. Verder gelden er strikte veiligheidsprotocollen die je als gebruiker in staat stellen om geld op een veilige manier te investeren. In deze Bitvavo review lees je alles wat je moet weten!

De digitale handel

Mocht je geïnteresseerd zijn in cryptovaluta dan is Bitvavo beslist geschikt voor jou. Er wordt op een veilige en toegankelijke manier gehandeld in een digitale markt. De digitale valuta waarin gehandeld wordt is echter niet erkend door de overheid of gereguleerd door een centrale bank. Dit brengt wel een bepaalde financiële onzekerheid met zich mee, aangezien geen centrale instantie kan inspringen mocht de digitale markt van een cryptovaluta instorten.

Veiligheid bij Bitvavo

Op het moment dat je ervoor kiest om geld opzij te zetten met als doel het beleggen in aandelen wens je natuurlijk dat je niet gehackt wordt en je geld opeens weg is. Bitvavo is een veilig platform waarbij je als belegger allereerst de mogelijkheid hebt om je account te beveiligen met een code. Op deze manier heeft niet iedereen zomaar inzicht in je financiële gegevens. Verder zijn er vele veiligheidssystemen die hackers moeten uitsluiten. Deze veiligheidssystemen zijn aan vele veiligheidstesten onderworpen. Bovendien worden gegevens niet online maar offline opgeslagen en bewaard waardoor ze niet toegankelijk zijn voor andere partijen.

Voordelen van beleggen bij Bitvavo

Je hebt allereerst de mogelijkheid om op een makkelijke manier te betalen. Er zijn vele makkelijke methodes beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om te betalen via iDEAL. Verder kan je tot 1000 euro gratis handelen onder hoge beveiligingsstandaarden, je hoeft hierover geen transactiekosten te betalen. Verder hebben de digitale munten die aanwezig zijn op het platform een test ondergaan, waardoor niet elk project zomaar op Bitvavo verschijnt. Bovendien is Bitvavo gebruiksvriendelijk gezien de eenvoud van het platform. Het is mogelijk om vanaf de bank te beginnen met beleggen voor kleine bedragen. Ten slotte is Bitvavo transparant over de commissiekosten die komen bij beleggen, op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en weet je welke kosten afgaan van de potentiële winst die je maakt. Verder kan je de digitale munten die je koopt als investering gebruiken aangezien de munten veilig worden opgeslagen.

Beginnen met beleggen

Samenvattend is Bitvavo een goed platform om te beginnen met beleggen. Het is een verzekerde en veilige dienstverlening in Nederland met betrekking tot handelen in cryptovaluta. Verder gaat het geld dat je opzij zet om te beleggen naar een apart stichting van Bitvavo, op deze manier loop je minder risico om je geld kwijt te raken. Aangezien het aanbod aan cryptovaluta bij Bitvavo erg groot is heb je echt wat te kiezen! Doe vooraf goed onderzoek en maak de juiste keuzes. Kies zorgvuldig in welke munt of in welke munten jij wilt beleggen. Beleggen is niet zonder risico’s, je kan geld verliezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws