Waarom zou je fotobehang aanschaffen?

Partyscene Redactie | 5 november 2021
lifestyle

Fotobehang wordt steeds populairder. De eerste versies van fotobehang waren niet per se gelijk mooi, maar door nieuwe technieken zie je ze steeds mooier worden! Het is even anders dan ‘standaard’ behang, laat staan standaard verf. Doordat ze zoveel kunnen doen tegenwoordig is het zeker leuk om hier een keertje naar te kijken. Ook kun je fotobehang voor natte ruimte gebruiken, mits deze goed gecoat zijn. Hieronder lees je nog veel meer redenen waarom je fotobehang moet aanschaffen!

Alle afbeeldingen bruikbaar

Leuk is dat eigenlijk alle afbeeldingen bruikbaar zijn voor fotobehang, mits het van goede kwaliteit is. Je wilt natuurlijk geen pixelig behangetje.. Het is dus van belang dat je een afbeelding met hoge resolutie hebt. Heb je zelf een mooie afbeelding op het oog of wil je dit aan iemand overlaten? Je zou eens kunnen kijken bij dit fotobehang. Hier vind je tal van fantastische voorbeelden, dan hoef je alleen nog maar een mooi plaatje uit te zoeken. Sommige foto’s zijn haast sprookjesachtig!

Makkelijk aan te brengen

Het is net zo makkelijk aan te brengen als normaal behang, het enige waar je even op moet letten is dat alles naadloos aansluit op elkaar. Dat is natuurlijk nog belangrijker als je een grote afbeelding hebt! Bovendien heb je tegenwoordig ook behang die uit slechts één stuk bestaat, het naadloze behang. Groot voordeel is dus dat je geen naden hebt en dat je het fotobehang in één keer kunt ophangen.

Geef direct veel sfeer

Een groot voordeel van fotobehang is dat het enorm veel sfeer geeft aan de ruimte. Kleuren kun je goed terug laten komen in het interieur bijvoorbeeld. Kies je voor een jungle kamer? Hoe leuk is het dan om een muur vol tropische planten en dieren te hebben? Ze zijn bijna levensecht! Fotobehang kan heel sfeervol zijn in een ruimte.

Statement voor keuken of slaapkamer

Met fotobehang kun je een echt statement maken van een ruimte. Misschien heb je de hele ruimte heel rustig ingericht, maar wil je echt knallen met één muur. Hoe vet om dan een grote afbeelding erop te plakken? Het kan een groot statement zijn. Ideale ruimte om dit te doen zijn de keuken of slaapkamer. Als je een mooie lege wand hebt bij de keuken, kun je voor het thema eten gaan bijvoorbeeld. En in de slaapkamer kan de muur achter het bed ook fantastisch worden met fotobehang.

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen te bedenken om fotobehang aan te schaffen. Je gaat mee met de trends, maar haalt ook een eyecatcher in huis. Ideaal als je je interieur wat saai vindt bijvoorbeeld. Ga je een kinderkamer opknappen? Dan is het toch helemaal fantastisch als je je kind een stoer of lief fotobehang geeft? Zo wordt het echt een jungle- of prinsessenkamer. Een groot voordeel tegenwoordig is dus dat je naadloos behang hebt, zo hoef je je geen zorgen te maken om witte randjes of afbeeldingen die niet op elkaar zitten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws