De leukste party apps voor jouw feestje

Partyscene Redactie | 22 november 2021
lifestyle

Blijf jij een avondje thuis met je vrienden en ben je op zoek naar een leuke activiteit? Naast bordspelletjes en kaartspellen zijn er ook veel leuke apps die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Veel van deze applicaties zijn ook nog eens gratis te downloaden.

Heads Up!

Heads Up! is een echte klassieker. Je legt je iPhone of Android telefoon met het scherm naar voren op je voorhoofd, zodat je vrienden kunnen zien wat er staat, maar je hebt zelf geen idee. Je vrienden geven je aanwijzingen door je hints te geven of het uit te voeren. Je hebt maar één telefoon nodig om te spelen, de app is intuïtief en gemakkelijk in gebruik, het spel stimuleert sociale interactie en geeft mensen een excuus om gek te doen. Dit is dus een uitstekende ijsbreker als je op een feestje bent waar veel van de aanwezigen elkaar nog niet kennen. Met een alles-in-1-pakket en goede wifi heb je de app zo gedownload. De applicatie zelf is gratis maar biedt wel in-app aankopen. En wil je spelen zonder mobiel? Je kunt natuurlijk altijd ouderwets post-its op jullie voorhoofden plakken.

Smule

Je zou natuurlijk €20,- per persoon uit kunnen geven aan het huren van een karaokekamertje, maar het is nog veel leuker om gewoon Smule te downloaden.

Met deze app kun je kosteloos karaoken op je smartphone en je favoriete nummers in de woonkamer ten gehore brengen. Je gebruikt je smartphone als microfoon en een chromecast of Apple TV als ontvanger. Vervolgens kun je songteksten op jouw tv-scherm laten verschijnen voorzien van muzikale begeleiding. Je hebt de keuze uit een grote selectie van nummers. Veel zijn gratis beschikbaar, maar er zijn ook nummers die alleen beschikbaar zijn als in-app-aankoop. Er is voor ieder wat wils, van "Call Me Maybe" van Carly Rae Jepsen tot "I Want It All" van Queen.

Truth or Dare

Truth or Dare is een bekend spel. De app zorgt ervoor dat jij zelf geen onderwerpen hoeft uit te kiezen en de dares random zijn, wat het spel een stuk leuker en neutraler maakt.

Amigos

Heb jij zin in wat spontane gezelligheid? Of ben je op zoek naar nog meer gezellige mensen voor jouw feestje? Dan is Amigos de app voor jou. Met Amigos vind je leuke huisfeestjes bij jou in de buurt en leer je andere mensen kennen die ook zin hebben om te feesten. Je opent de app en laat weten waar jij naar op zoek bent. Door je status te updaten kunnen anderen zien wat je aan het doen bent. Vervolgens kun je mensen uitnodigen om bijvoorbeeld samen een biertje te doen of kan je afspreken voor een onvergetelijk feestje. De app is gratis en te downloaden voor iOS en Android. Helaas is de app op dit moment natuurlijk niet coronaproof.

Ben je op zoek naar meer handige apps als partyliefhebber? Deze vier apps zorgen voor meer bereikbaarheid tijdens een festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws