De leukste tips voor een dagje uit

Partyscene Redactie | 12 februari 2022
lifestyle

Wil je even ontspannen en bijkomen van de dagelijkse beslommeringen? Ga dan eens een dagje uit. Er zijn veel dingen te doen in Nederland. Een dagje Amsterdam en het Rijksmuseum bezoeken of lekker ontspannen in een mooi natuurgebied. Er zijn mogelijkheden te over. Er valt veel te zien en te beleven in ons eigen land. In dit artikel lees je de leukste tips voor een dagje uit in Nederland. 

Weg met de kids, pretparken en speeltuinen

De meeste kinderen kun je erg blij maken met een dagje uit naar een pretpark. Het bekendste pretpark is waarschijnlijk de Efteling. Een van de oudste pretparken van Nederland dat leuk is voor jong en oud. Maar er zijn nog veel meer pretparken in ons land. Wat dacht je van de attractieparken Slagharen, Toverland of Walibi? Zijn je kinderen nog wat kleiner dan is een speeltuin vaak een beter idee In de zomer is het leuk om een speeltuin te zoeken waar kleintjes met water kunnen spelen. Ben je op zoek naar een dagje uit en is het winter, dan is staat een binnenspeeltuin ook garant voor veel speelplezier. Pretparken zijn vaak niet goedkoop, maar online vind je vaak leuke acties voor korting op een dagje uit.

De dierentuin

Een dagje uit voor het hele gezin: de dierentuin! Artis, de oudste dierentuin van Nederland in Amsterdam is zeker een bezoekje waard. Maar ook in Burgers Zoo kun je je de hele dag vermaken en genieten van allerlei exotische en minder exotische dieren. Veel dierentuinen zijn tegenwoordig vaak meer dan alleen een dierentuin. In sommige dierentuinen vind je ook een speeltuin of zelfs een achtbaan zoals in het dierenpark in Emmen. 

Musea

Liever iets nieuws leren over een bepaald onderwerp? Kies dan voor een cultureel uitje naar een museum. Met of zonder kinderen is een museumbezoek leuk. Ga je met kinderen kies dan een museum als het Openluchtmuseum in Arnhem. Hier kun je zien hoe de mensen vroeger in Nederland leefden en woonden. Musea als Nemo in Amsterdam of Naturalis in Leiden zijn leuk om te bezoeken met kinderen. Musea die meer geschikt zijn voor volwassenen zijn het Kröller Möller museum in Arnhem of het Rijksmuseum. 

De natuur

Lekker even helemaal niks? Ga dan de natuur in. Ga op de fiets of kies voor een mooie wandeltocht. Het is ook leuk om een natuurgebied te ontdekken dat je nog niet kent. In Nederland is er zoveel moois te zien. Van strand en duinen tot aan bos en heidevelden. In Nederland hebben we het allemaal. Een prachtig natuurgebied om te ontdekken is de Veluwe. Stippel van te voren je route uit. Ga lunchen bij een van de restaurants die je onderweg tegenkomt of neem een picknickmand met eten mee. Zo krijg je makkelijk een vakantiegevoel in eigen land.

Weg met een boot

Nederland is een land van water. Overal vind je kanalen, sloten en rivieren. De zomer is het perfecte seizoen om verkoeling aan het water te zoeken. Hoe kun je dat beter doen dan op een boot. Vanaf het water ziet alles er anders uit. Een tochtje op een boot voelt als echt als vakantie. In Nederland zijn veel plekken te vinden waar je heerlijk kunt varen. Wat dacht je van de Friese meren, de Biesbosch of de Nieuwkoopse plassen? De Biesbosch is een natuurgebied op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Je kunt hier een elektrische sloep huren en het natuurgebied verkennen vanaf het water.

Naar het theater

Theater is anders dan TV. Het is interactief en het zet je aan het denken. Ieder stuk bevat wel een boodschap of een betekenis. Een theatervoorstelling of een musical is een hele belevenis. Ook met kinderen kun je naar het theater. Er zijn veel kindervoorstellingen en ook op het gebied van musicals is er veel aanbod voor kinderen. 

Een andere stad bezoeken

Jezelf even onderdompelen in een andere omgeving kan erg ontspannend werken. Een ander straatbeeld, andere mensen, andere winkels. Een andere stad waarin je kunt verdwalen en nieuwe plekken kunt ontdekken. In Nederland vind je veel steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht je van Dordrecht, Maastricht of Utrecht. Ook Nijmegen, de oudste stad van Nederland is een leuke stad om eens te bezoeken. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws