Waarom een vakantiepark met vrienden een top idee is!

Partyscene Redactie | 31 januari 2022
lifestyle

Trek je agenda open en prik een datum om eindelijk weer eens met je vrienden af te spreken! Een verblijf bij vakantieparken wordt onder vrienden steeds populairder! Meer en meer vrienden gaan een gezellig weekendje weg of genieten van een fantastische vakantie in eigen land. Vanwaar die populariteit? Dat lees je hier!

Lekker dichtbij huis

Je hoeft echt niet urenlang in een vliegtuig te zitten om schitterende plekjes te ontdekken. De vakantieparken in Nederland liggen stuk voor stuk op toplocaties! Je hoeft nooit lang in de auto te zitten of ver te reizen, het scheelt een hoop centen en je draagt nog een steentje bij aan het milieu ook! Je kunt midden in de natuur overnachten, bij gezellige steden, langs de kust en in de buurt van bijzondere bezienswaardigheden. Het is een uitstekende manier om Nederland te gaan ontdekken en tegelijkertijd tijd te spenderen met je vrienden. Bovendien hoeft het huren van een groepsaccommodatie helemaal niet zo gekke duur te zijn. Voor ieder budget zijn er schitterende plekjes te vinden.

TIP - Parkvakanties maakte een overzicht met de vijf leukste vakantieparken voor een vriendenweekend voor een toffe vakantie met jouw vriendengroep.

Een fantastisch aanbod aan huisjes

Of je nu met je beste vriend of vriendin op pad gaat, of met de hele club, de vakantieparken hebben een enorm aanbod aan vakantiehuisjes. Je kunt in een luxe bungalow overnachten, een villa met jacuzzi en sauna, een knusse boerderij met open haard of een vakantiehuis aan het water inclusief aanlegsteiger. De groepsaccommodaties zijn helemaal ingericht voor grote gezelschappen en hebben meerdere slaap- en badkamers. Perfect voor een reünie, een verjaardag of gewoon een feestje. Bovendien zijn de woningen sfeervol ingericht en kun je gebruikmaken van de grote keuken. Zo kun je met z’n allen een maaltijd voorbereiden, maar je kunt ook wat lekkers bestellen of je zelfs in de watten laten leggen door een privékok. Die komt een overheerlijke maaltijd voor je maken in je eigen vakantiehuis! Als dat geen verwennerij is?

Top voorzieningen op de parken

Tijdens je vakantie hoef je eigenlijk het park niet eens te verlaten. De voorzieningen op de parken zijn uitstekend en er is ontzettend veel te doen! Zo kun je een potje gaan tennissen of squashen, golfen, wandelen, fietsen of kanoën. Of breng een bezoek aan het zwembad en ontdek de spannende glijbanen. Na een rondje in de wildwaterbaan en een ritje van een duizelingwekkende glijbaan is het tijd voor een bezoek aan de sauna en steamroom. Je kunt heerlijk bijkletsen met je vrienden en lekker ontspannen.

En over ontspanning gesproken. Op het vakantiepark kun je je helemaal in de watten laten leggen tijdens een gezichtsbehandeling of massage. Mocht je toch iets willen ondernemen in de buurt van het park? Dan is er natuurlijk genoeg te beleven in de omgeving. De bungalowparken liggen bijna altijd aan de kust of in een mooi natuurgebied. En als je kinderen mee gaan op vakantie gaan ze zich geen moment vervelen. De mascotte staat met open armen klaar om je welkom te heten en het animatieteam heeft allerlei leuke activiteiten in petto. Bovendien is er een leuk binnenbad, je kunt minigolfen en de speeltuin gaan ontdekken. Ze kunnen heerlijk samen spelen terwijl je met je vrienden geniet van een welverdiende vakantie.

Hippe cocktails en bourgondisch genieten

Niet alleen de sportieve voorzieningen en het aanbod aan wellness is uitstekend, ook de gastronomie is fantastisch. Op de vakantieparken kun je heerlijk bij een beachclub genieten van een cocktail of een lekker glas wijn. Hier geniet je van de laatste zonnestralen van de dag en kun je heerlijk bijkomen na een dag vol activiteiten. Heb je geen zin om te koken, maar heb je trek in een snelle hap? Je kunt kleine versnaperingen krijgen bij de snackbar of je kunt iets laten bezorgen.

Als je Bourgondisch wilt genieten kan dat natuurlijk ook. In de restaurants wordt je culinair in de watten gelegd en de meeste vakantieparken beschikken over meerdere restaurants. Italiaans, een Hollandse hap of een heerlijke biefstuk? Hier ga je met een goed gevulde maag weer naar je vakantiehuisje.

Waar is dat feestje?

Veel vakantieparken in Nederland liggen in de buurt van gezellige steden. Zo kun je een avondje gaan stappen in Amsterdam, een film pakken in Utrecht of een avondje naar het casino in Zandvoort. Ook zijn er vakantieparken te vinden waar de gezellige festivals plaatsvinden. Zo kun je overdag genieten van live-muziek en een paar biertjes en op het vakantiepark slaap je in alle rust in een mooie omgeving.

Als je wat te vieren hebt zijn er allebei leuke excursies en uitjes die je kunt organiseren. Ga bijvoorbeeld naar een escape-room of ga lasergamen, pak een terrasje, bezoek een museum of stap op de fiets de natuur in. Of verblijf in de buurt van de attractieparken en beleef een avontuurlijke dag in duizelingwekkende achtbanen. Blijf je liever een avondje thuis? In je vakantiehuisje kun je een gezellige gourmet- of steengrill-avond plannen en spelletjes spelen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws