Een bbq organiseren? Zo organiseer je een geslaagde bbq

Partyscene Redactie | 10 februari 2022
lifestyle

Tips om een geslaagde bbq te organiseren

Ga je een bbq organiseren? Dat is zeker een goed idee! Een bbq is de perfecte manier om samen te komen met vrienden en/of familie. Wanneer je een bbq organiseert, wil je natuurlijk het liefst dat dit een geslaagde bbq wordt. En dat kan met de lekkerste hapjes van de online slager, maar ook door te zorgen voor gevarieerde dranken. In dit artikel voorzien wij je van handige tips om ervoor te zorgen dat er niets ontbreekt op je bbq. Lees snel verder en ontdek hoe jij een geslaagde bbq organiseert!

Bedenk wat voor soort bbq je kiest

Bedenk ook wat voor soort bbq je kiest en wat er al bij jou in de tuin staat. Wanneer je een kolenbarbecue hebt, kun je hier niet veel gasten mee bedienen en ben je niet blij als de kolen op zijn en nog niet al het vlees gaar is. Wanneer je voor een grote groep een bbq organiseert, kun je het beste voor een gasbarbecue kiezen.

Kies je voor vlees of vis?

Bedenk ook of je juist voor vlees zoals Picanha of vis op de bbq gat. Steeds meer mensen eten graag vis op de bbq, maar vlees is nog altijd het populairst. Bekijk wat de behoeften van jouw gasten zijn of speel op safe en ga voor een combinatie van zowel vlees en vis. Zo weet je zeker dat er voor ieder wat wils is.

Denk ook aan de salades

Zorg ervoor dat je naast vlees en vis ook salades hebt. Aardappelsalade wordt veel gebruikt bij een barbeque, maar je kunt ook kiezen voor een lekkere slasalade. Wat je verder nog kunt doen, is bij de slager een rauwkostsalade vragen.

Haal lekkere drankjes in huis

Wanneer je je gasten lekkere hapjes voorschotelt, is het ook belangrijk dat ze wat te drinken hebben. Hierbij is het van belang het zo simpel mogelijk te houden. Dit betekent dat je niet allerlei soorten biertjes en wijnen haalt, maar voor basisdranken gaat. Zo kun je bijvoorbeeld vruchtensap shaken met likeur of koud water met munt en citroen serveren. Ook Ice Tea wordt veel gedronken tijdens de barbecue.

Wil jij ook een geslaagde bbq organiseren? Ga dan meteen aan de slag met onze tips en zorg ervoor dat je alles voor jouw bbq in huis hebt. Wij wensen je veel succes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws