Waarom je na het feesten nooit moet voetbalwedden

Partyscene Redactie | 28 maart 2022
lifestyle

Een écht goed feestje geeft je over het algemeen een goed gevoel. Goede muziek, leuke mensen, lekkere drankjes - daar krijg je energie van. Menig partyganger in Nederland heeft dan ook het idee dat hij of zij na een feestje de wereld aankan. 

Thuis nog even gokken in een online casino of beginnen met voetbalwedden na het feesten? Dat klinkt aantrekkelijk, maar is niet zo verstandig na een feestje. Als je wilt gokken op voetbal, doe dat dan verantwoord. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Je verstoort je ritme door na het feesten te gaan gokken

Een van de redenen om na het feesten nooit te gaan voetbalwedden is omdat je op die manier je ritme totaal verstoort. Je ritme van dag en nacht is al een beetje anders wanneer je tot diep in de nacht gaat drinken en dansen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat voetbalwedden, een vorm van gokken, ervoor zorgt dat je hersenen weer actiever worden. Dat is dus niet ideaal wanneer je nog van plan bent om daarna naar bed te gaan. Het voetbalwedden zelf geeft namelijk een soort spanning waardoor je je opgewonden gaat voelen.

Er komen allerlei geluksstofjes zoals dopamine vrij door de spanning van het wedden. Die zorgen ervoor dat je je energiek en blij voelt, maar ook vooral: dat je van al die spanning helemaal niet meteen kunt slapen. Wat grappig is, is dat dit gevoel ook wel eens vergeleken wordt met het euforische gevoel dat je ervaart wanneer je drank of drugs op hebt. Moet je je voorstellen wat dat gevoel is na een feestje waarbij je alcohol of andere middelen gehad hebt. De kans is heel klein dat je vervolgens lekker kunt slapen. Op die manier gaat je ritme eraan en dat heeft negatieve gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Grotere kans op verslaving van voetbalwedden

Wat je ook echt moet weten, is dat dat gevoel wat je krijgt bij het voetbalwedden in eerste instantie een heel prettig gevoel is. Je voelt je als het ware on top of the world wanneer je wat gewonnen hebt en vervolgens wil je alleen maar meer. Het zal je dan ook niet verbazen dat voetbalwedden en andere manieren van gokken heel verslavend zijn. Die shot dopamine geeft je immers een heerlijke gevoel; daar wil je alleen maar meer van. Dat resulteert in meer gokken, meer geld inzetten en uiteindelijk meer risico’s nemen.

Naarmate je langer aan het voetbalwedden bent, des te langer het duurt voordat je dat geluksgevoel weer hebt. Dat is het exact het gevaar van wedden en/of gokken. Omdat het langer duurt voordat je dat weer ervaart, zul je meer willen en gaan gokken om dat gevoel te bereiken. Dat kan leiden tot een gokverslaving. Wist je dat mensen die verslaafd zijn aan één ding ook sneller verslaafd worden aan iets anders? Zo zijn mensen met een alcoholverslaving of drugsverslaving gevoeliger om ook verslaafd te worden aan gokken of voetbalwedden dan mensen die niet al ergens aan verslaafd zijn. Meer hierover weten? Lees dan het verhaal van Lucas.

Na feesten kun je minder goede keuzes maken

Hoewel de bovenste twee redenen voldoende moeten zijn om niet te beginnen met gokken of voetbalwedden na een avond feesten is er nog iets waar je rekening mee moet houden. Na een avondje doorhalen op een goed feestje ben je namelijk minder in staat om de juiste keuzes te maken. Grote kans dat je een beetje verdoofd bent door drank of andere middelen die je gebruikt hebt. Misschien voel je je energiek en blij, maar je hoofd heeft toch een soort klap gekregen van minder slaap in combinatie met alcohol of drugs. Dat heeft zichtbare invloed op het maken van je keuzes, ook al merk je veel of weinig van dergelijke middelen.

Bij het voetbalwedden zul je zien dat je sneller keuzes maakt die je anders niet zo snel had gemaakt. Denk aan het inzetten van hoge bedragen of van het doorgaan met gokken nadat je al meerdere keren verloren hebt. Omdat je hoofd als een waas voelt, kun je niet altijd meer goed zien wat echt is of wat je denkt dat er gebeurt. Alcohol en drugs hebben op iedereen een andere uitwerking, maar hebben in ieder geval een bepaald effect. Ga je na het feesten toch voetbalwedden? Dan kun je veel geld verliezen zonder dat je dat actief doorhebt. Naast de kans op verslaving is het dus ook nog eens gevaarlijk voor je portemonnee om na een avond party’en te beginnen met gokken of voetbalwedden.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws